Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Οι πιο επικίνδυνες διαδρομές στον κόσμο με αεροπλάνο, τρένο και αυτοκίνητο

Οι πιο επικίνδυνες διαδρομές στον κόσμο με αεροπλάνο, τρένο και αυτοκίνητο

Νέα μελέτη της 1st Move International συγκέντρωσε δεδομένα από το Aviation Safety Network(ASN) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) για να αποκαλύψει τους πιο επικίνδυνους τρόπους (και τόπους) ταξιδιού.

Η πιο θανατηφόρα δεκαετία για αεροπορικά ταξίδια
Μέχρι σήμερα, η δεκαετία 2000-2010 ήταν η πιο επικίνδυνη όσον αφορά στα αεροπορικά ταξίδια, με αριθμό ρεκόρ 8.324 θανάτων, που καταγράφηκαν σε 33 ατυχήματα. Συγκριτικά, τη δεκαετία του ‘60 καταγράφηκαν μόλις 310 θάνατοι.

Κατά μέσο όρο, κάθε ατύχημα αεροσκάφους τη συγκεκριμένη δεκαετία προκάλεσε 252 θανάτους σε σύγκριση με τη δεκαετία του ‘90, που είχε 25% χαμηλότερο ποσοστό θανάτου, με 199 θανάτους ανά αεροπορικό ατύχημα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, η αεροπορική εταιρεία με τα περισσότερα ατυχήματα συνολικά είναι η American Airlines, με 2.578 θανάτους σε 5 ατυχήματα. Η Boeing, η Airbus και η DC είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων μοντέλων αεροσκαφών με τα περισσότερα ατυχήματα που τους αποδίδονται.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων τόπων για να ταξιδέψει κανείς αεροπορικώς και κατέχουν ένα από τα χειρότερα ρεκόρ σε αεροπορικά ατυχήματα, με 4.200 θανάτους σύμφωνα με το ASN. Η Ισπανία έρχεται δεύτερη, με 1.367 θανάτους σε 7 αεροπορικά ατυχήματα.


Η διαδρομή Chennai – Rameswaram στην Ινδία.

Όσον αφορά στο ταξίδι με αυτοκίνητο, η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία αποτελούν τους τρεις πιο επικίνδυνους προορισμούς για οδικά ταξίδια. Τέλος, η Ινδία, η Τουρκία και η Νότια Αφρική είναι οι τρεις πιο επικίνδυνοι προορισμοί όσον αφορά  τα ταξίδια με τρένο, με συνολικά 136 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του WHO για το 2018.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.