Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Economist για Σαντορίνη: Το πιο «Instagrammable» νησί

Economist για Σαντορίνη: Το πιο «Instagrammable» νησί
Η Σαντορίνη έχει εμφανιστεί σε 5,1 εκατ. posts στο Instagram λόγω του ηλιοβασιλέματος, της θέας και της αρχιτεκτονικής.

Τη Σαντορίνη παρουσιάζει ως το πιο «Instagrammable» νησί ο Economist. Το βρετανικό περιοδικό αναφέρει ότι το ελληνικό νησί έχει εμφανιστεί σε 5,1 εκατ. posts στο Instagram, και εξηγεί ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για το ηλιοβασίλεμα του, τη θέα του και την αρχιτεκτονική του γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση των «μανιακών» με τη φωτογραφία τουριστών.

Όπως τονίζει όμως ο Economist, η Σαντορίνη δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στη μεγάλη εισροή τουριστών καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια οι διαμονές έχουν αυξηθεί κατά 66% και οι κάτοικοι του νησιού έχουν αρχίσει να ενοχλούνται από τους τουρίστες που τραβούν διαρκώς φωτογραφίες. Παραπονιούνται μάλιστα ότι ανεβαίνουν στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι κάτοικοι έχουν τοποθετήσει σχετική πινακίδα που γράφει: «Σεβασμός!… είναι οι διακοπές σας… αλλά είναι και το σπίτι μας».

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό πάντως οι ξενοδοχειακές μονάδες διοργανώνουν εξορμήσεις με επαγγελματίες φωτογράφους, ενώ τοποθετούν τα τραπέζια και τις ξαπλώστες με τέτοιο τρόπο ώστε οι καλεσμένοι τους να έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν καλύτερες φωτογραφίες.

Από την πλευρά τους οι τοπικές αρχές προσπαθούν να προβάλουν το νησί ως προορισμό για κάθε εποχή, σε μία προσπάθεια να μοιράσουν την τουριστική κίνηση.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.