Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Expedia: Τι ενοχλεί τους Αμερικανούς στις διακοπές τους

Expedia: Τι ενοχλεί τους Αμερικανούς στις διακοπές τους

Οι καλοί τρόποι προς τους συνταξιδιώτες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία των διακοπών, ενώ οι Αμερικανοί, σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη, φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί και να είναι ανάμεσα στις πιο «ευγενικές» εθνικότητες στην πτήση και το κατάλυμα, ξεπερνώντας ακόμη και τους παραδοσιακά ευγενικούς Καναδούς.

Σε έρευνα της Expedia αποτυπώνεται αυτή ακριβώς η εικόνα στα ταξίδια, και παράλληλα αναδεικνύονται τόσο οι «καλές πράξεις» των Αμερικανών στις διακοπές προς τους συνταξιδιώτες τους όσο όλα όσα τους ενοχλούν. Μάλιστα, η θετική τους στάση έναντι των συνταξιδιωτών βρίσκεται άνω του παγκόσμιου μέσου όρου, όσον αφορά τις πράξεις ευγένειας, ενώ αποφεύγουν τους καβγάδες.

Συγκεκριμένα, το 42% προτίθενται να αλλάξουν θέση στη πτήση (έναντι 33% των Καναδών) προκειμένου να καθίσουν μαζί άλλοι συνταξιδιώτες τους.

Σχεδόν οι μισοί βοήθησαν κάποιον να σηκώσει τις αποσκευές στο αεροσκάφος (48% έναντι 41% του παγκόσμιου μέσου όρου), και το 41% πιστεύουν ότι πρέπει σχεδόν πάντα να βοηθούν τους επιβάτες που ταλαιπωρούνται με βαριές αποσκευές.

Το 21% των Αμερικανών έχουν βοηθήσει στην απασχόληση παιδιών συνεπιβατών τους έναντι μόλις 14% των Καναδών.

Οι Αμερικανοί φαίνεται ότι βοηθούν άλλους ταξιδιώτες προτείνοντάς τους διευκολύνσεις (25% σε επιβάτες της πτήσης και 35% στο ξενοδοχείο).

Επίσης είναι οι τελευταίοι που θα καβγαδίσουν ή θα έρθουν σε αντιπαράθεση με άλλους επιβάτες ή με το πλήρωμα της πτήσης.

Το 45% πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουν κάποιον που τους έχει πάρει τη θέση στην πτήση είναι να του/της μιλήσουν ευγενικά και το 16% δεν προβαίνουν σε καμία ενέργεια καθώς πιστεύουν ότι η συμπεριφορά αυτή δεν είναι επιτηδευμένη.

Παγκοσμίως, το 45% των επιβατών ζητούν από συνεπιβάτη τους που καταλαμβάνει το υποβραχιόνιο της θέσης τους να τους παραχωρήσουν το χώρο, ενώ μόλις το 35% των Αμερικανών κάνει το ίδιο.

Περί το 90% των Αμερικανών δεν έχουν μεθύσει εν ώρα πτήσης ώστε να αποφύγουν να χαρακτηρισθούν ως ενοχλητικοί επιβάτες.

Ενώ το 43% των ταξιδιωτών παγκοσμίως δήλωσαν ότι οι μεθυσμένοι επιβάτες είναι οι πιο ενοχλητικοί στην πτήση, οι Αμερικανοί θεωρούν ως πιο ενοχλητικούς όσους διασκορπίζουν μικρόβια. Όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση ενεργούν ευγενικά. Το 50% ζητεί από την αεροσυνοδό να καθίσει σε διαφορετική θέση, το 40% προσφέρει χαρτομάντηλα ή σταγόνες για το βήχα εάν έχει και το 31% απλώς χρησιμοποιεί απολύμανση χεριών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ίσως για τον ίδιο λόγο οι Αμερικανοί απεχθάνονται έντονα όσους βγάζουν τα παπούτσια τους στην πτήση (78%).

Οι 5 πιο ενοχλητικοί επιβάτες για τους Αμερικανούς είναι..

-Όσοι σκορπούν μικρόβια στην ατμόσφαιρα (40%)

-Όσοι κλωτσούν/ πιάνουν το κάθισμα (36%)

-Οι μεθυσμένοι επιβάτες

-Οι επιβάτες που μυρίζουν (32%)

-Οι γονείς που δεν προσέχουν τα παιδιά τους (30%)

Κατά τη διαμονή τους σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν ανέχονται τις ακόλουθες συμπεριφορές…

-Εξερεύνηση των προσωπικών τους αντικειμένων (75%)

-Ούρηση στην πισίνα (73%)

-Να φορούν τα ρούχα/ παπούτσια του ιδιοκτήτη (64%)

-Να παίρνουν αντικείμενα από το σπίτι, όπως βιβλία ή ταινίες (61%)

-Να παίρνουν λευκά είδη όπως πετσέτες κτλ. (58%)

-Να καλούν επισκέπτες χωρίς την άδειά τους (57%)

Οι Αμερικανοί προτιμούν ένα γεμάτο ψυγείο (23%) ή δωρεάν γεύμα με την άφιξή τους (17%), μια σύντομη περιγραφή δια ζώσης των αξιοθέατων και εστιατορίων στην περιοχή (16%) και ένα ποτό καλωσορίσματος (14%).

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.