Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Πλήθος μνηστήρων για την Thomas Cook

Πλήθος μνηστήρων για την Thomas Cook

H Thomas Cook, ένας από τους μεγαλύτερους tour operator στον κόσμο, είναι σε διαπραγματεύσεις με έναν από τους βασικούς μετόχους της, τη Fosun, προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση ύψους 750 εκατ. στερλινών και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δανεισμού αλλά και ανασχεδιασμό της λειτουργίας της.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν ενδιαφέρεται μόνο η κινεζική Fosun για τον μέλλον της Thomas Cook. O όμιλος τράβηξε το ενδιαφέρον της τουρκικής Anex Tourism Group, η οποία αύξησε το ποσοστό της από 6,71% σε 8% στις 31 Ιουλίου και ζητά τώρα να αναβαθμιστεί ο ρόλος της στον σχεδιασμό και το κέντρο αποφάσεων του tour operator.

Παράλληλα, όμως, «πόδι» στον τουριστικό όμιλο βάζει και ένας Ρώσος επενδυτής, ο οποίος εξαγόρασε το 3,4% των μετοχών της Thomas Cook λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της επένδυσης της τουρκικής εταιρείας. Όσον αφορά τη μελλοντική στρατηγική του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser υπογράμμισε τη σημασία προσφοράς διαφοροποιημένων προϊόντων, ποιότητας και υπηρεσιών, καθώς και ευέλικτης λειτουργίας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ξενοδοχεία όπως τα Casa Cook και Cooks Club, τα οποία έχουν προκαλέσει εξαιρετικό ενδιαφέρον από την αγορά. Σημειώνεται ότι με τη Fosun η Thomas Cook συνεργάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ έχουν μαζί κοινοπραξία στην Κίνα με 320.000 πελάτες.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο tour operator σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία του. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εγκαινιάσει ξενοδοχειακά concept και συστήσει τις πιο καινοτόμες τουριστικές προτάσεις στον κόσμο, όπως το πρώτο Casa Cook στην Κω, το Cooks Club στη Χερσόνησο της Κρήτης, το πρώτο Casa Cook για οικογένειες στα Χανιά.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.