Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Γνωρίστε το ελληνικό χωριό που… θυσιάστηκε για να ξεδιψάσει μια πόλη!

Γνωρίστε το ελληνικό χωριό που… θυσιάστηκε για να ξεδιψάσει μια πόλη!

Κάποιες φορές, οι λίγοι θυσιάζονται για τους πολλούς… Γνωρίστε το ελληνικό χωριό που… θυσιάστηκε για να ξεδιψάσει μια πόλη!

Ο λόγος για το χωριό Τόσκες στο νομό Αχαΐας, το οποίο σήμερα με ελάχιστες εξαιρέσεις θυμίζει “σεληνιακό τοπίο”. Είναι το χωριό που θυσιάστηκε για να ξεδιψάσει μια πόλη, η Πάτρα. Μιλάμε για το μεγαλεπήβολο φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Ακόμα και τα λίγα ερείπια που απομένουν από το χωριό και τα δύο εκκλησάκια του θα πλημμυρίσουν καθώς ολοκληρώνονται μετά από 14 ολόκληρα χρόνια οι εργασίες του έργου που θα ξεδιψάσει την Πάτρα και τη Δυτική Αχαΐα και θα δώσει τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή. Το φράγμα δημοπρατήθηκε το 2005 και η κατασκευή του ξεκίνησε το 2006 από την Μηχανική Α.Ε. Το έργο κατά το παρελθόν έχει συναντήσει πολλά εμπόδια και προβλήματα που έχουν καθυστερήσει την ολοκλήρωση των εργασιών του.

Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τέλος του μήνα Μαρτίου 2019. Με την αποπεράτωση του φράγματος θα δημιουργηθεί μια τεχνητή λίμνη που με τα νερά της θα κατακλύσει το χωριό Τόσκες, ευρισκόμενο στις ανατολικές απολήξεις του Κομποβουνίου και στις νότιες παρυφές της πεδιάδας των Φαρρών, και το οποίο από το το 2009 έχει ερημώσει γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Το κανάλι haanity στο YouTube, κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες από την άγρια ομορφιά του χωριού πριν… εξαφανιστεί τελείως…

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.