Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Οι Ρώσοι τουρίστες αγοράζουν το Φθινόπωρο τουριστικά πακέτα για Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία

Οι Ρώσοι τουρίστες αγοράζουν το Φθινόπωρο τουριστικά πακέτα για Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία

Η ζήτηση των Ρώσων τουριστών για ταξίδια το φθινόπωρο στην Ελλάδα και την Ιταλία αυξήθηκε πάνω από 20%, ενώ στην Τουρκία κατά 10%, δήλωσαν στο  Interfax-Tourism εκπρόσωποι ρωσικών τουριστικών γραφείων.

Όπως ανέφεραν από το Intourist, έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, ενώ επίσης έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις για Βουλγαρία. «Οι κρατήσεις της περασμένης εβδομάδας αυξήθηκαν από 20% σε 50% σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Η υψηλή ζήτηση οφείλεται στις χαμηλότερες τιμές για τη διαμονή», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του ταξιδιωτικού πράκτορα. Σύμφωνα με το TEZ Tour, γενικά, η ζήτηση για φθινοπωρινές διακοπές το 2019 αυξήθηκε κατά 26% σε σχέση με πέρυσι. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί: Τουρκία (28%),  Ελλάδα (32%),  Ισπανία,  Κύπρος και  Ιταλία.

Μια ελαφρώς διαφορετική κατάσταση περιγράφουν από το Anex Tour, όπου ανακοίνωσαν την έλλειψη υψηλής ζήτησης προς όλες τις κατευθύνσεις. «Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για αυξημένη ζήτηση για ορισμένες περιοχές το φθινόπωρο, γιατί σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να ξεπεραστεί η τουριστική ροή των καλοκαιρινών μηνών», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το Φθινόπωρο, του Anex Tour ήταν η Τουρκία, η Τυνησία, η Κρήτη και η Ρόδος, καθώς και η Κύπρος.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.