Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Αθήνα: Για ποιους ήταν ο κορυφαίος προορισμός τον Σεπτέμβριο;

Αθήνα: Για ποιους ήταν ο κορυφαίος προορισμός τον Σεπτέμβριο;

Ο Σεπτέμβριος μπορεί να μην είναι ένας τόσο τουριστικός μήνας όπως το καλοκαίρι, παρ’όλα αυτά η Ελλάδα συνεχίζει να προσελκύει κόσμο από το εξωτερικό, παραμένοντας για πολλούς κορυφαίος προορισμός. Ποιες χώρες είχαν την Αθήν στις πρώτες προτιμήσεις τους;

Κάπως έτσι τον Σεπτέμβριο του 2019, η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η βρετανική, σύμφωνα με στοιχεία του INSETE Intelligence. Η ιταλική αγορά υποχώρησε στη δεύτερη θέση σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019.

Ενώ στην τρίτη θέση παρέμεινε η αγορά της Γερμανίας. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η αγορά της Βουλγαρίας για πρώτη φορά το 2019. Παράλληλα στην πέμπτη θέση βρέθηκε η αγορά των ΗΠΑ.

Σταθερά δείχνουν προτίμηση στην Αθήνα οι Γερμανοί

Κορυφαίος προορισμός για τους Γερμανούς τον Σεπτέμβριο ήταν η Αθήνα, που διατηρείται σταθερά στην πρώτη θέση από την αρχή του χρόνου. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, στη δεύτερη θέση διατηρήθηκε η χώρα Μυκόνου. Επίσης στην τρίτη θέση ανέβηκε το Φαληράκι.

Στην τέταρτη θέση παρέμεινε το Ρέθυμνο, στην πέμπτη θέση ανέβηκε η Χερσόνησος στην έκτη θέση η Ρόδος. Στην έβδομη θέση βρέθηκε η Γεωργιούπολη και στην όγδοη θέση το Καμάρι. Την δεκάδα συμπληρώνουν η Οία και η Ελούντα που εμφανίζονται για πρώτη φορά το 2019 στις γερμανικές προτιμήσεις.

Κορυφαίος προορισμός της ιταλικής αγοράς έχει διατηρηθεί η χώρα της Μυκόνου (σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019), στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Αθήνα ενώ στην τρίτη θέση υποχώρησαν τα Φηρά. Στην τέταρτη παρέμεινε το Καμάρι και στην πέμπτη θέση ανέβηκε η Περίσσα.

Στην έκτη θέση έχει υποχωρήσει η πόλη της Ρόδου ενώ στην έβδομη παραμένει η πόλη της Κέρκυρας. Η δεκάδα της ιταλικής αγοράς, συμπληρώνεται με την επανεμφάνιση 3 προορισμών στο ιταλικό top-10: την Οία, τα Χανιά και το Φαληράκι.

Η Αθήνα ήταν πρώτος προορισμός τον Σεπτέμβριο και για τους Βρετανούς. Στη δεύτερη θέση ήταν η χώρα της Μυκόνου, στην τρίτη η πόλη της της Ρόδου και στην τέταρτη θέση η πόλη της Κέρκυρας, στην πέμπτη τα Φηρά, στην έκτη θέση το Καμάρι, στην έβδομη θέση το Τσιλιβί και στην όγδοη θέση η Καρδάμαινα. Τέλος, τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Χανιά και η Λίνδος.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.