Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Αύξηση 11% σε ετήσια βάση στις κρατήσεις για Ελλάδα από Γερμανία, -2% η τελευταία εβδομάδα

Αύξηση 11% σε ετήσια βάση στις κρατήσεις για Ελλάδα από Γερμανία, -2% η τελευταία εβδομάδα

Οριακή μείωση κατέγραψαν οι κρατήσεις για Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, από τις γερμανόφωνες αγορές, ενώ σε ετήσια βάση, η Ελλάδα, εμφανίζει αύξηση 11%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Holidayheck. Την ίδια στιγμή, μεγάλη μείωση εμφανίζει η Ισπανία, ενώ μικρές αυξήσεις σημείωσαν η Τουρκία και η Αίγυπτος.

H πορεία των κρατήσεων, στους πλέον ευπώλητους και δημοφιλείς προορισμούς σε Ελλάδα και Μεσόγειο, με στοιχεία που αφορούν έως και την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, τόσο σε ετήσια βάση, όσο και τις τελευταίες 7 ημέρες. money tourism copyright Στα αξιοσημείωτα, σε ετήσια βάση οι κρατήσεις εμφανίζουν αύξηση 11%, με Ρόδο, Κω και Κρήτη, να ξεπρνούν το μέσο ποσοστό, την Κέρκυρα να είναι λίγο πιο χαμηλά και την Χαλκιδική μόνο να κινείται αρνητικά, ενώ στις τελευταίες 7 ημέρες η μείωση είναι μόλις 2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας για όλες τις γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), στην οποία ο καθένας μπορεί να βρει το ιδανικό ξενοδοχείο, να κλείσει τις διακοπές του και να έρθει σε επαφή με άλλους παραθεριστές, η οποία αντλεί από μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 8 εκατομμύρια αξιολογήσεις ξενοδοχείων, εικόνες και βίντεο για να σας βρει την καλύτερη προσφορά, η εικόνα των κρατήσεων στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου, σε ετήσια βάση έχει ως εξής: H Κρήτη εμφανίζει σε ετήσια βάση, αύξηση στις κρατήσεις κατά 13%, η Ρόδος 16%, η Κως 12%, η Κέρκυρα 9%, ενώ η Χαλκιδική εμφανίζει μείωση της τάξης του 12%. Στο «κόκκινο» σε ετήσια βάση κινούνται οι περισσότεροι ισπανικοί προορισμοί, ενώ σημαντικές αυξήσεις σημειώνουν οι τουρκικοί. Αρνητικά κινούνται επίσης τόσο η Κύπρος, όσο και η Βουλγαρία. Τις τελευταίες 7 ημέρες, η εικόνα είναι μικτή. Στα αξιοπρόσεκτα των στοιχείων η μείωση 14% της Κω, η συνεχιζόμενη αύξηση της Κρήτης κατά 8%, η άνοδος της Ρόδου κατά 10% και η αρνητική εξέλιξη των κρατήσεων σε Κέρκυρα και Χαλκιδική. Μικτή εικόνα εμφανίζουν και οι προορισμοί σε Ισπανία και Τουρκία, ενώ η Αίγυπτος συνεχίζει να κινείται ανοδικά, με εξαίρεση το Σαρμ Ελ Σέϊχ.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.