Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Επιβάτης άνοιξε την πόρτα αεροπλάνου για να πάρει… αέρα! (video)

Επιβάτης άνοιξε την πόρτα αεροπλάνου για να πάρει… αέρα! (video)

Αν είστε επιβάτης και νιώσετε την ανάγκη ότι χρειάζεστε λίγο επιπλέον αέρα κατά τη διάρκεια της πτήσης σας, ίσως απλά ανοίξτε λίγο τον εξαερισμό…

Σύμφωνα με την South China Morning Post, μια γυναίκα στην πτήση της Xiamen Air από το Wuhan στο Lanzhou, στην Κίνα, καθυστέρησε σημαντικά την απογείωση του αεροπλάνου της όταν άνοιξε την έξοδο κινδύνου επειδή χρειάστηκε να πάρει “ανάσα καθαρού αέρα”.

Μάλιστα, το συμβάν καταγράφηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Weibo, μια κινεζική ιστοσελίδα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Το βίντεο μεταφορτώθηκε επίσης στο Youtube από έναν επιβάτη, σύμφωνα με το Newsweek. Δείχνει ότι η πόρτα εξόδου κινδύνου λείπει!

Η γυναίκα κάθεται κοντά στην έξοδο έκτακτης ανάγκης και την ενημερώνουν οι αεροσυνοδοί να μην πιέσει το κουμπί που θα άνοιγε την πόρτα. Το αεροπλάνο ήταν ακόμα στο έδαφος όταν συνέβη το περιστατικό, αν και δεν είναι σαφές εάν το αεροπλάνο βρισκόταν στη διαδικασία τροχοδρόμησης.

Όπως και να έχει, η επιβάτης θα έρθει αντιμέτωπη με κάποιο πρόστιμο ή ακόμα κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης για την ενέργειάς της. Κι αυτό γιατί το άνοιγμα μιας πόρτας εξόδου έκτακτης ανάγκης θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Ευτυχώς, θα ήταν φυσικά αδύνατο ένα περιστατικό όπως αυτό να συμβεί όταν το αεροπλάνο βρίσκεται στον αέρα, σε υψόμετρο πλεύσης (παρά κάποιες απόπειρες).

Κάποιοι επιβάτες πάντως έχουν αποπειραθεί να ανοίξουν την έξοδο κινδύνου, θεωρώντας πως πρόκειται για την πόρτα της τουαλέτας. Υπάρχουν πάντως και οι επιβάτες, που έχουν ανοίξει ή έχουν προσπαθήσει να ανοίξουν τις πόρτες σκόπιμα, είτε λόγω επιρροής οινοπνεύματος, είτε λόγω πανικού.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.