Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Οι Κινέζοι απογείωσαν τις αγορές tax-free στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Οι Κινέζοι απογείωσαν τις αγορές tax-free στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Οι χώρες της Νότιας Ευρώπης σημείωσαν την μεγαλύτερη αύξηση στις αγορές  tax-free τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης Planet Intelligence της Planet Payment, της διεθνούς πλατφόρμας επεξεργασίας στοιχείων τέτοιων συναλλαγών.

Μάλιστα η Ελλάδα κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση στις αφορολόγητες πωλήσεις τον Σεπτέμβριο κατά 37,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2018, γεγονός που αποδίδεται από την έκθεση κυρίως στην αύξηση των Κινέζων τουριστών στη χώρα μας κατά 60%, όπως αναφέρεται. Οι Κινέζοι αντιπροσωπεύουν το 45% των συνολικών αφορολόγητων πωλήσεων στην Ελλάδα, τονίζεται στην έκθεση.

Συνολικά στη Νότια Ευρώπη τις υψηλότερες μέσες δαπάνες για tax-free αγορές έχουν οι τουρίστες από τις ΗΠΑ, ενώ η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εθνικότητα σε αφορολόγητες αγορές είναι οι ταξιδιώτες από τη Νότια Κορέα.

Η Ιταλία είχε αύξηση 20% και η Ισπανία κατά 17% τον περασμένο μήνα στις αφορολογητες αγορές από μη κοινοτικούς επισκέπτες, πολύ υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος αυξήθηκε μόνο κατά 7%. Οι δυο χώρες στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019 είχαν αύξηση κατά  10% και 8% αντίστοιχα στις πωλήσεις tax-free, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη είχε αύξηση κατά 6%.

Ισχυρή αύξηση στην αγορά αφορολόγητων ειδών τον Σεπτέμβριο είχε και η Πορτογαλία κατά 18,6%, που οφείλεται τόσο στους Κινέζους επισκέπτες, όσο και στους τουρίστες από την Βραζιλία και την Αγκόλα.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.