Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Περισσότεροι Ρώσοι στην Τουρκία, λιγότερες δαπάνες – Με απώλειες η Ελλάδα το 2019

Περισσότεροι Ρώσοι στην Τουρκία, λιγότερες δαπάνες – Με απώλειες η Ελλάδα το 2019

Έξι εκατ. Ρώσους τουρίστες θα καταγράψει η Τουρκία μέχρι το τέλος της εφετινής χρονιάς, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της Coral Travel, Erjument Yunalan σε συνέντευξη τύπου στην Αττάλεια στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων Starway 2019 σε τουριστικά γραφεία.

Όπως δήλωσε ο κ. Yunalan, από τα 6 εκατ. Ρώσων στην Τουρκία, τα 5,5 εκατ. συγκεντρώθηκαν στην Αττάλεια το 2019.

Οι Ρώσοι που θα επισκεφθούν την Τουρκία μέχρι το τέλος του 2019 θα είναι αυξημένοι κατά 15% σε σύγκριση με το 2018 τόνισε.

Η Coral Travel καταγράφει αύξηση 2% στις πωλήσεις που αφορούν Τουρκία για ολόκληρη την εφετινή χρονιά.

Η τάση φέτος ήταν οι αγορές περισσότερων οικονομικών πακέτων στην Τουρκία από τους Ρώσους, με παράλληλη μείωση της διάρκειας διακοπών και την επιλογή πιο οικονομικών ξενοδοχείων.

Η διάρκεια των διακοπών για τις οποίες έγινε κράτηση στην Coral Travel ανέρχεται σε 9,4 διανυκτερεύσεις έναντι 9,8 διανυκτερεύσεων το 2018, με αποτέλεσμα το μέσο κόστος πακέτων στην Τουρκία να μειωθεί από 938 δολάρια το 2018 σε 885 δολάρια φέτος.

Η τάση των Ρώσων να εξοικονομούν στο κόστος διακοπών στην Τουρκία είχε επίδραση στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν στη χώρα, καθώς ο Μάιος και ο Οκτώβριος προστέθηκαν στην υψηλή σεζόν. Στο πρόσφατο παρελθόν μετά τις 20 Οκτωβρίου τα τουρκικά ξενοδοχεία άδειαζαν όμως πλέον η σεζόν διαρκεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο κ. Yunalan παρουσίασε επίσης τα πρώτα αποτελέσματα για τη θερινή σεζόν του 2019 στη Ρωσική αγορά. Όπως είπε, η Τυνησία είχε 30% περισσότερους Ρώσους τουρίστες, ενώ η Ελλάδα έχασε 11% των Ρώσων. Οι ροές Ρώσων τουριστών στον Coral Travel παρουσίασε αύξηση 22% για Τυνησία και αύξηση 4% για Ελλάδα σε ετήσια βάση.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.