Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Στη Ρόδο το παγκόσμιο συνέδριο δημοσιογράφων-συγγραφέων τουρισμού

Στη Ρόδο το παγκόσμιο συνέδριο δημοσιογράφων-συγγραφέων τουρισμού

Περισσότεροι από 200 δημοσιογράφοι και συγγραφείς τουρισμού από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού F.I.J.E.T., που πραγματοποιείται στο διάστημα από τις 20 έως τις 25 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Akti Imperial, στην Ιξιά. Στην επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου που συμπίπτει με την 65η επέτειο της F.I.J.E.T., συμμετείχε ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Κώστας Ταρασλιάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Κώστας Ματσίγκος κ.α. Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού ιδρύθηκε το 1954 στη Γαλλία με τη συνένωση των ενώσεων δημοσιογράφων και συγγραφέων τουρισμού, περιλαμβάνοντας τις ενώσεις του Λουξεμβούργου και της Γαλλίας.

Σταδιακά, απέκτησε παγκόσμια υπόσταση. Στο συνέδριο παίρνουν μέρος δημοσιογράφοι και συγγραφείς από 60 χώρες απ’ όλη την Ευρώπη, από τις ΗΠΑ, ακόμη και από το Εκουαδόρ! Η Ρόδος επιλέχθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της F.I.J.E.T., Tijani Haddad για τη διεξαγωγή του συνεδρίου φέτος και όπως επισημαίνει ο κ. Ματσίγκος, ο προορισμός θα τύχει μεγάλης προβολής μέσω της διοργάνωσης. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι επιλέχθηκε η Ρόδος να φιλοξενήσει το συνέδριο της F.I.J.E.T. Πρόκειται για μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής του νησιού ανά τον κόσμο απλά και μόνο με την επίσκεψη και παραμονή των 200 επαγγελματιών δημοσιογράφων και συγγραφέων του τουρισμού.

Προσωπικά, τους κάλεσα να ανακαλύψουν τον προορισμό και να βιώσουν την αυθεντική νησιωτική φιλοξενία. Σαφώς και είναι ωραία τα ξενοδοχεία, αλλά θα πρέπει κανείς να δει τι έχει να προσφέρει ο προορισμός, κυρίως όταν πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι διαμορφώνουν ή έστω επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές τάσεις. Η Ρόδος είναι πανέμορφη. Έχουμε γραφικά χωριά, καταπληκτική γαστρονομία μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, ειδυλλιακές παραλίες. Κυρίως όμως η ζεστή φιλοξενία, οι ποιοτικές υπηρεσίες και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, καθιστούν τον προορισμό ιδιαίτερα ελκυστικό. Αυτό που τόνισα στους συνέδρους, είναι ότι τους υποδεχόμαστε σαν επισκέπτες, αλλά θέλουμε να φεύγουν και να επιστρέφουν ως φίλοι», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.