Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Συνάντηση Θεοχάρη – Περδίου για την τουριστική συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου

Συνάντηση Θεοχάρη – Περδίου για την τουριστική συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου

Συνάντηση με τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου, κ. Σάββα Περδίο είχε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης. Στη συνάντηση, που συμμετείχε και η πρόεδρος του ΕΟΤ κυρία Άντζελα Γκερέκου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, τη δυνατότητα ανάδειξης ειδικών μορφών θεματικού τουρισμού και τον καταλυτικό ρόλο που μπορούν να παίξουν η Ελλάδα και η Κύπρος στην τουριστική προβολή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Θεοχάρης, έκανε την εξής δήλωση: “Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου, τον κύριο Σάββα Περδίου. Συζητήσαμε τομείς κοινών δράσεων, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν και στη χώρα μας και στην Κύπρο, με τέτοιον τρόπο που να βοηθήσει τις οικονομίες και των δύο χωρών. Το κοινό πολιτιστικό υπόβαθρο διευκολύνει πάρα πολύ αυτή τη συνεργασία και είναι η βάση ανάπτυξης των δράσεών μας».

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, κ. Σάββας Περδίου, ανέφερε: «Θεωρούμε ότι οι χώρες μας μπορούν από κοινού να αναπτύξουν διάφορους τομείς του τουρισμού. Ένας από αυτούς είναι και τα τουριστικά πακέτα προς επισκέπτες από μακρινούς προορισμούς, όπως είναι η Αμερική, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.τ.λ. Συζητήσαμε επίσης το θέμα της κρουαζιέρας, ενός τομέα που επιστρέφει στην Ανατολική Μεσόγειο και εκεί, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό και η Ελλάδα και η Κύπρος να παίξουν σημαντικό ρόλο από κοινού στη διαφήμιση της περιοχής».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί ο διάλογος, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Κύπρου στον τομέα του τουρισμού.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.