Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Τουρισμός: Οι άνω των 55 ετών ταξιδεύουν περισσότερο – Ποια είδη διακοπών προτιμούν

Τουρισμός: Οι άνω των 55 ετών ταξιδεύουν περισσότερο – Ποια είδη διακοπών προτιμούν

Αύξηση 1% παρουσίασαν οι διακοπές των ταξιδιωτών άνω των 55 ετών το 2018, σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 13,4 εκατ., σύμφωνα με έρευνα της Mintel.

Τα ταξίδια εσωτερικού είχαν αύξηση 2% στα 20,6 εκατ., και το σύνολο των διακοπών τους το ίδιο έτος διαμορφώθηκε σε 34 εκατ.

Οι ταξιδιώτες άνω των 55 ετών αντιπροσώπευσαν το 23% του συνόλου διακοπών και το 35% του συνόλου ταξιδιωτικών δαπανών, σύμφωνα με την έρευνα.

Για τους ανθρώπους που έχουν οικονομική άνεση, τα χρόνια αυτά είναι η χρυσή περίοδος για ταξίδια, αναφέρει ο αναλυτής, John Worthington, ενώ τονίζει ότι οι ψηφιακές αναζητήσεις και οι διαδικτυακές κρατήσεις γίνονται κανόνας για αυτές τις ηλικίες ταξιδιωτών, ωστόσο οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι διατηρούν σημαντικό ρόλο για αυτούς.

Οι τρεις προτεραιότητες των ταξιδιωτών αυτών για την ερχόμενη πενταετία όσον αφορά τα ταξίδια, είναι ο χρόνος με την οικογένεια (54%), η βελτίωση της υγείας (38%), η χαλάρωση (37%) και τα ταξίδια (36%).

Η Mintel προβλέπει επίσης ότι η ζήτηση για ασφαλείς μορφές τουρισμού όπως οι κρουαζιέρες, οι ξεναγήσεις με συνοδεία και τα νέα προϊόντα θα παρουσιάσουν αύξηση της ζήτησης από αυτούς τους ταξιδιώτες.

Ωστόσο οι περισσότεροι απολαμβάνουν το είδος διακοπών που απολαμβάνουν οι περισσότεροι υπόλοιποι ταξιδιώτες, δηλαδή εποχιακά ταξίδια, city break, διακοπές στην ύπαιθρο ή ταξίδια περιπέτειας και δραστηριοτήτων.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.