Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Το αεροδρόμιο με τα ακριβότερα duty free στον κόσμο… είναι ελληνικό!

Το αεροδρόμιο με τα ακριβότερα duty free στον κόσμο… είναι ελληνικό!

Έρευνα αποκαλύπτει τα αεροδρόμια με τα ακριβότερα duty free στον κόσμο και στην κορυφή είναι ένα… ελληνικό, σύμφωνα με ένα αφιέρωμα του CNBC.

Συγκεκριμένα, το CNBC παρουσιάζει στο αφιέρωμά του την έρευνα που διενήργησε σε 50 αεροδρόμια ο αναλυτής Ζακ Γκριφ, για την ταξιδιωτική ιστοσελίδα The Points Guy, στο οποίο αναφέρει ότι οι τιμές στα duty free καταστήματα των αεροδρομίων ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα και την πόλη. Ο Γκριφ στη σύνοψη της ανάλυσής του για τα αεροδρόμια υποστηρίζει ότι «γενικά αγοράστε αλκοόλ στην Καραϊβική, καλλυντικά και αρώματα στην Ευρώπη και καπνικά προϊόντα στην Ασία».

Duty Free μαγαζιά

Ποιες οι τιμές των duty free στην Ελλάδα;

«Καλό θα ήταν να περιμένετε να φύγετε από το αεροδρόμιο για να αγοράσετε αλκοόλ για τις διακοπές σας στην Ελλάδα» τονίζει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την έρευνα του Ζακ Γκριφ, «όπως αποδεικνύεται πολλά ελληνικά αεροδρόμια, όπως αυτό της Σαντορίνης και της Αθήνας, είναι τα πιο ακριβά μέρη για να αγοράσει κάποιος αλκοόλ. Ακόμα και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ήρθε τέταρτο στη σχετική λίστα». «Το πιο ακριβό διεθνές αεροδρόμιο είναι στη Σαντορίνη» καταλήγει ο Γκριφ.

Από την άλλη, τα φθηνότερα καταστήματα duty free με βάση την έρευνα βρίσκονται στα αεροδρόμια της Κουάλα Λουμπούρ, της Σιγκαπούρης και των Νήσων Κέιμαν.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.