Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

O Τάκης Καλουτσάκης των Hersonissos Hotels σχεδιάζει επένδυση 150 εκατ. στη νότια πλευρά του νομού Ηρακλείου

O Τάκης Καλουτσάκης των Hersonissos Hotels σχεδιάζει επένδυση 150 εκατ. στη νότια πλευρά του νομού Ηρακλείου

Ο πρόεδρος του ομίλου Hersonissos Group Hotels, Τάκης Καλουτσάκης, σχεδιάζει μεγάλη τουριστική επένδυση που θα θυμίζει κρητικό χωριό και βασίζεται στη λογική της επιστροφής του σύγχρονου ανθρώπου στη φύση και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, σε έκταση 2.000 στρεμμάτων στην περιοχή Βαθύ στα Αστερούσια του Δήμου Φαιστού του νομού Ηρακλείου, που νοίκιασε μετά από διαγωνισμό της Ιεράς Μονής Οδηγητρίας για 70 χρόνια.

Ο προϋπολογισμός είναι της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά στη δημιουργία παραδοσιακού χωριού με κατοικίες, καταστήματα (παντοπωλείο, μανάβικο, κρεοπωλείο, παραδοσιακά καφενεία και παραδοσιακές ταβέρνες) και μαρίνας για σκάφη αναψυχής. Η μεγάλη επένδυση στο Βαθύ, που είναι μια εκπληκτική παραλία που βρίσκεται 79 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου, θα αρχίσει, αν όλα πάνε καλά, να υλοποιείται στο τέλος του 2021 και θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2024.

 

                                                          Σε κόκκινο κύκλο η περιοχή που βρίσκεται η παραλία Βαθύ.

 

                                                                                                      Η παραλία Βαθύ

Ο σχεδιασμός θα γίνει με σεβασμό στη φύση, τα υλικά κατασκευής θα έχουν σύσταση και εμφάνιση όμοια με αυτή που έχει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, οι δενδροφυτεύσεις που θα γίνουν θα είναι με φυτά που φύονται στην περιοχή, ενώ οι ενεργειακές ανάγκες του τουριστικού αυτού συγκροτήματος θα καλύπτονται από εναλλακτικές μορφές ενέργειας, οι οποίες και θα παρέχουν ενεργειακή αυτονομία.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.