Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Πάνω από 150 κρουαζιερόπλοια το 2020 στο λιμάνι της Σούδας

Πάνω από 150 κρουαζιερόπλοια το 2020 στο λιμάνι της Σούδας

Το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων,  έχοντας κλείσει μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά  για τον Τουρισμό στο λιμάνι της Σούδας,  ανακοινώνει ότι  η αυξητική τάση της Κρουαζιέρας στο εν λόγω λιμάνι, συνεχίστηκε και το 2019,  όπου πραγματοποιήθηκαν αριθμοί αφίξεων ρεκόρ.

Σύμφωνα δε, με τα φετινά  στοιχεία της ΕΛΙΜΕ (Ένωσης Λιμένων Ελλάδος),  βρίσκεται μέσα στην πρώτη οκτάδα των λιμανιών κρουαζιέρας, από άποψη αριθμού επιβατών.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα, οι 132 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που πραγματοποιήθηκαν το 2019 στο  λιμάνι της Σούδας Χανίων ήταν αυξημένες κατά 69% από  πέρσι, ενώ επισκέφτηκαν  την περιοχής μας  265.956 επιβάτες κρουαζιέραρας, κατά 90% περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενημερώσεις από τους τουριστικούς πράκτορες, ανοδική θα είναι και η νέα χρονιά, παρά το ρευστό γεωπολιτικό κλίμα στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου. Προς το παρόν,  μας έχουν ανακοινωθεί 152 αφίξεις για το 2020, ενώ υπολογίζονται οι επιβάτες κρουαζιέρας πάνω από 300.000 άτομα. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, μόλις ολοκληρωθεί η επικοινωνία με τα ναυτιλιακά γραφεία, θα ανακοινωθούν οι αναμενόμενες ημερομηνίες αφίξεων των πλοίων για το 2020.

Το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, σταθερά προσανατολισμένο τα δέκα τελευταία χρόνια στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επιβάτες και τα πλοία κρουαζιέρας , εν όψη της νέας περιόδου, ήδη έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με τους ναυτικούς πράκτορες και το Λιμεναρχείο για τον  καλύτερο συντονισμό, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα καλέσει και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς σε συνάντηση,  για την προετοιμασία της νέας τουριστικής περιόδου, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη οργάνωση εγκαίρως (π.χ βελτίωση κυκλοφοριακών συνθηκών από και προς το λιμάνι, παροχή τουριστικών υπηρεσιών, κλπ).

Με την ευκαιρία, ο Πρόεδρος, η Λιμενική Επιτροπή και το προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων εύχονται σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.