Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Σαντορίνη: Πρόταση για εισιτήριο εισόδου το καλοκαίρι στην Οία

Σαντορίνη: Πρόταση για εισιτήριο εισόδου το καλοκαίρι στην Οία

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη είναι οι υπερβολικές αφίξεις τουριστών («υπερτουρισμός»), ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις υποδομές του κυκλαδίτικου νησιού, με αποτέλεσμα να αναζητούνται λύσεις για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Έτσι, την επιβολή εισιτηρίου εισόδου στον οικισμό της Οίας κατά την περίοδο αιχμής (Ιούλιο – Αύγουστο), προτείνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development – EBRD), στο πλαίσιο της λήψης μέτρων περιορισμού του υπερβολικού αριθμού αφίξεων τουριστών στη Σαντορίνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

Προτείνεται επίσης, περιορισμός του Airbnb, ωράριο στα κρουαζιερόπλοια και επιβολή τέλους στους επισκέπτες με σκοπό την κατασκευή υποδομών, δημιουργία πρότυπου δικτύου ανακύκλωσης απορριμμάτων και λήψη μέτρων που θα επιβάλλουν αυστηρό σεβασμό του περιβάλλοντος. Η εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων είναι θέμα που υπόκειται στη βούληση των τοπικών αρχών.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.