Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Σε 4άστερο ξενοδοχείο μετατρέπεται οικοδομή κατοικιών και καταστημάτων στο Ηράκλειο

Σε 4άστερο ξενοδοχείο μετατρέπεται οικοδομή κατοικιών και καταστημάτων στο Ηράκλειο

H Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε τη διαμόρφωση όψεων, την προσθήκη δυο ορόφων καθ’ ύψος, την ενίσχυση φέροντος οργανισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση σε κατηγορία Α+, καθώς και την αλλαγή χρήσης από οικοδομή κατοικιών και καταστημάτων σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, κτιρίου επί της οδού Κατεχάκη 17, στην εντός των ενετικών τειχών πόλη του Ηρακλείου, σύμφωνα με την υποβληθείσα μελέτη από την εταιρεία «Σμπώκος Γεώργιο Αρετή & Υιοί ΙΚΕ».

Μεταξύ των όρων που ετέθησαν είναι να μην θιγούν τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα στον ακάλυπτο, τα οποία θα πρέπει να στερεωθούν και το στηθαίο του Α’ ορόφου να είναι όμοιο με αυτό των υπόλοιπων ορόφων.

Εάν κατά τις εργασίες στατικής ενίσχυσης του κτιρίου απαιτηθούν εκσκαφικές εργασίες αυτές θα πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.