Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

IATA: Στα 225 δισεκατ. δολάρια οι απώλειες των αεροπορικών, λόγω κορωνοϊού

IATA: Στα 225 δισεκατ. δολάρια οι απώλειες των αεροπορικών, λόγω κορωνοϊού

Στα 225 δισεκατ. δολάρια ανέρχονται οι απώλειες εσόδων λόγω του Κορωνοϊού για τις αεροπορικές, σύμφωνα με σημερινή εκτίμηση της IATA. Το ποσό αυτό αποτυπώνει μια ύφεση κατά 44% σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2019, ενώ υπάρχει σενάριο που προβλέπει τη διατήρηση των απαγορεύσεων για τουλάχιστον 3 μήνες, το οποίο θα ακολουθηθεί από μια σταδιακή ανάκαμψη κατά τη διάρκεια του έτους.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΙΑΤΑ, Alexandre de Juniac, αναφέρει: «Ο αεροπορικός κλάδος αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση. Εντός λίγων εβδομάδων το χειρότερο σενάριο φαντάζει καλύτερο από τις τελευταίες μας εκτιμήσεις. Χωρίς άμεσα κυβερνητικά μέτρα, ίσως να μην υπάρχει και ο κλάδος μας. Οι αεροπορικές χρειάζονται 200 δισεκατ. δολάρια μόνο για να επιβιώσουν».

Η προηγούμενη ανάλυση της IATA έκανε λόγο για μειώσεις εσόδων ύψους 113 δισεκατ. δολαρίων, πριν εφαρμοστούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι απαγορεύσεις σε όλο τον κόσμο.

Το νέο «σενάριο»

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι απαγορεύσεις αναμένεται να αρθούν ύστερα από 3 μήνες. Η ανάκαμψη της ζήτησης για ταξίδια στη διάρκεια του έτους θα επιβραδυνθεί λόγω του αντίκτυπου της οικονομικής κρίσης.

Η ετήσια ζήτηση για ταξίδια ανά πελάτη θα μειωθεί κατά 38% σε σύγκριση με το 2019, και οι διαθέσιμες θέσεις σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις θα μειωθούν κατά 65% έως τις 30 Ιουνίου.

 

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.