ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Έρευνα: 100 εκατ. διεθνή ταξίδια Κινέζων το 2021, 180 εκατ. το 2022

Η Κίνα θα εξακολουθήσει να είναι η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο και τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με έρευνα του COTRI China Outbound Tourism Research Institute.

Το 2020 εκτιμάται ότι θα κλείσει με 18 εκατομμύρια διεθνή ταξίδια των Κινέζων, λόγω των ταξιδιών που έγιναν τον Ιανουάριο, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% των ταξιδιών Κινέζων το 2019.

Για το 2021 η έρευνα προβλέπει περίπου 100 εκατομμύρια διεθνή ταξίδια Κινέζων πολιτών.

Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια Κινέζων που περιμένουν ανυπόμονα να ταξιδέψουν ξανά στο εξωτερικό, τονίζεται στην έρευνα. Με τον CoViD-19 να έχει ήδη υποχωρησει στην Ανατολική Ασία και τα εμβόλια να είναι διαθέσιμα σε λίγες εβδομάδες, θα ξαναδούμε ένα κύμα εξερχόμενων Κινέζων ταξιδιωτών, ξεκινώντας από την Κινεζική Πρωτοχρονιά, που θα επιλέξουν την Ασία και μετά το Πάσχα την Ευρώπη.

Θα χρειαστεί χρόνος για να επιστρέψουν οι διαδικασίες βίζας και οι αεροπορικές συνδέσεις, γι αυτό η έρευνα προβλέπει μόνο 100 εκατ. διεθνή ταξίδια των Κινέζων το 2021.

Για το 2022, ωστόσο, η έρευνα είναι εξαιρετικά αισιόδοξη, διαβλέποντας νέο ρεκόρ 180 εκατομμυρίων εξερχόμενων ταξιδιών. Εκτιμάται, πάντως, ότι οι Κινέζοι θα επιλέξουν νέους, λιγότερο πολυσύχναστους και φιλικούς προορισμούς, που θα προσφέρουν, μεταξύ άλλων, και ποιοτικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στα απαιτήσεις τους.

Σχολιάστε