ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Βρετανία: Δεν θα επιτρέπονται τελικά οι Κρουαζιέρες εσωτερικού

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών στη Βρετανία ξεκαθαρίζει πως δεν θα επιτρέπονται τελικά ούτε οι Κρουαζιέρες εσωτερικού, ύστερα από τη χθεσινή σύσταση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, η προηγούμενη ταξιδιωτική σύσταση αναφερόταν μόνο στην απαγόρευση κρουαζιέρων στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να είναι έκδηλη η ελπίδα για την πραγματοποίηση κρουαζιέρων εντός των χωρικών υδάτων. Ωστόσο, η ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών αναφέρει:

«Η οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών, που ισχύει για κρουαζιέρες εκτός της Βρετανίας βάσει της αξιολόγησης κινδύνου του περιβάλλοντος των κρουαζιέρων από το Public Health England, αφορά και τις πλεύσεις εσωτερικού. Η οδηγία τελεί υπό συνεχή επανεξέταση και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον κλάδο των κρουαζιέρων για την εκπόνηση σχεδίων για την επανεκκίνηση».

Ο υπεύθυνος της CLIA UK και Ιρλανδίας, Andy Harmer, αναφέρει:

«Παρατηρούμε μία σταδιακή προσέγγιση για την επανεκκίνηση των κρουαζιέρων σε όλη την Ευρώπη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Η CLIA θα συνεχίσει τον εποικοδομητικό της διάλογο με το Υπουργείο Μεταφορών και το Public Health England  για να οριστικοποιήσει το πλαίσιο για την ανάκαμψη των ταξιδιών με κρουαζιέρες».

 

Σχολιάστε