ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Το “Μεσαιωνικό Ρόδο” ταξιδεύει στη Μάλτα

Νέα συνεργασία ξεκινάει το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου με το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Μεδίνας στη Μάλτα, που οργανώνει το Συμβούλιο της πόλης. Τα δύο νησιά της Μεσογείου συνδέονται ιστορικά με τη διαδρομή που ακολούθησε το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, μετά την αποχώρηση του από τους Άγιους Τόπους.

Η νέα αυτή συνεργασία ξεκινάει με τη συμμετοχή της θεματικής έκθεσης φωτογραφίας «ΡοδοΔαφνούσα» του Μίλτον Λουιζίδη, σε ιδέα – κείμενα της Άννας Αχιολά, που δημιουργήθηκε πέρσι για το 10ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου και ταξίδεψε ήδη στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Αγίας Νάπας στην Κύπρο, ενώ φιλοξενήθηκε πριν λίγους μήνες στο Παλιό Συσσίτιο, με τη στήριξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πρόκειται για ένα παραμύθι, εμπνευσμένο από την εποχή του Θανατικού (Μαύρος Θάνατος) που έπληξε τις περισσότερες χώρες της μεσαιωνικής Ευρώπης και στιγμάτισε την κοινωνική τους εξέλιξη.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στις 29-30 Απριλίου, στο ιστορικό Παλάτι Αγίας Σοφίας στη Μεδίνα και δοθείσης της ευκαιρίας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μελών του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο», με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, για να συζητηθούν ιδέες για την περεταίρω συνεργασία.

Στο ταξίδι αυτό θα συμμετέχουν περίπου 10 άτομα, μέλη και φίλοι του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, από τη Ρόδο και την Αθήνα, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, τόσο το υπέροχο νησί της Μάλτας όσο και την εντυπωσιακή διοργάνωση της Μεσαιωνικής Μεδίνας (www.medievalmdina.eu).

Η προσπάθεια αυτή έχει σκοπό τη δικτύωση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, τον εμπλουτισμό τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη δημιουργικής συνεργασίας και πολιτιστικών ανταλλαγών αλλά και την προβολή της Ρόδου στο εξωτερικό, με την παρουσίαση ποιοτικών εγχειρημάτων τέχνης από τον τόπο μας.

Πηγή : εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ / rodiaki.gr

Σχολιάστε