ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

«Άδεια ταμεία» σε μεγάλο tour operator της Δανίας με τουριστικά πακέτα για την Κρήτη

 4ος σε μέγεθος ταξιδιωτικός πράκτορας τέθηκε υπο εκκαθάριση και σταμάτησε νέες  πωλήσεις τουριστικών πακέτων.

Bravo Tours: “Η ταμειακή μηχανή είναι άδεια”. Με αυτόν τον τίτλο η ιστοσελίδα standby.dk δημοσιεύει άρθρο αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το  Bravo Tours, το τέταρτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο ναύλωσης της Δανίας, με αποτέλεσμα να ζητήσει την οικονομική εκκαθάριση από τα Δικαστήρια.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο δραστηριοποιείται και στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά κλείνοντας τουριστικά πακέτα σε αρκετά μικρά ή μεγάλα τουριστικά καταλύματα.

Όπως αναφέρει το άρθρο στην standby.dk, η σκανδιναβική ταξιδιωτική εταιρεία TravelCo Nordic, συμπεριλαμβανομένων των Bravo Tours και Sun Tours στη Δανία, πρόκειται να αναδιαρθρωθεί.  Κατά τη διάρκεια της κοινοποιηθείσας αναδιοργάνωσης, θα εξεταστούν οι δυνατότητες για ένα σχέδιο με τους πιστωτές της εταιρείας ή πιθανή πώληση της εταιρείας.

Τώρα ο ιδιοκτήτης της TravelCo Nordic, η Arion Bank, επέλεξε να υποβάλει αίτηση για αναδιοργάνωση της εταιρείας με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

«Όλοι οι επισκέπτες που βρίσκονται σήμερα σε διακοπές μαζί μας στον προορισμό μας μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές και να χαλαρώσουν. Έχουμε εξασφαλίσει ρευστότητα, ώστε αυτοί οι επισκέπτες να μπορούν να μείνουν στο ξενοδοχείο και κυρίως να ταξιδέψουν στο σπίτι, όπως είχε προγραμματιστεί », αναφέρει ο Peder Hornshøj, Διευθύνων Σύμβουλος της TravelCo Nordic και της Bravo Tours, στο δελτίο τύπου.

Η ανοικοδόμηση περιλαμβάνει τη σύναψη συμφωνίας για το τρέχον χρέος και πιθανότατα θα καταλήξει σε νέα ιδιοκτησία της εταιρείας, δηλώνεται.

Στο μεταξύ το Bravo Tours Group έχει σταματήσει να πωλεί ταξίδια. Η εταιρεία δεν θα δέχεται νέες παραγγελίες έως ότου ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση.

Τεράστιο έλλειμμα πέρυσι

Το TravelCo Nordic Group έχει την έδρα του στο Bravo Tours στο Herning και σε αυτό υπάγονται τα ταξιδιωτικά γραφεία Bravo Tours  και  Sun Tours στη Δανία, Solia στη Νορβηγία, Solresor στη Σουηδία, Heimsferdir στην Ισλανδία και Matkavekka στη Φινλανδία.

Το Bravo Tours πέρυσι ήταν το τέταρτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Δανίας με 148.000 επισκέπτες, που ξεπέρασαν μόνο οι Spies, Apollo και TUI.

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία του ομίλου TravelCo είχαν κύκλο εργασιών 1,4 δισεκατομμυρίων κορώνες Δανίας πέρυσι. Το αποτέλεσμα για το έτος 2019 έδειξε απώλεια 206 εκατομμυρίων κορώνες Δανίας.

Σχολιάστε