Uncategorized

Ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν αποκτήσει το διαβατήριο κορωνοϊού της ΕΕ

Ένα εκατομμύριο Ευρωπαίοι έχουν αποκτήσει το ψηφιακό διαβατήριο κορωνοϊού της ΕΕ για ταξίδια, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Didier Reynders, πριν ακόμα θεσπιστεί.

Το διαβατήριο θα αποδεικνύει την ανοσία στον κορωνοϊό με το εμβόλιο ή με ανάρρωση από την ασθένεια ή με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στα ταξίδια εντός της ΕΕ από την 1η Ιουλίου, γλιτώνοντας τους ταξιδιώτες από την ταλαιπωρία της καραντίνας και των επιπλέον τεστ.

Κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ θα πρέπει να αναπτύξει τη δική του εφαρμογή διαβατηρίου, η οποία μπορεί να είναι εφαρμογή για κινητά.

Την ίδια ώρα, η Βρετανία καλεί τους πολίτες να κάνουν τις εφετινές καλοκαιρινές διακοπές τους εντός των συνόρων. Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, George Eustice, δήλωσε ότι φέτος θα κάνει διακοπές στην Κορνουάλη και ερωτηθείς από το Sky News για τι πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι Βρετανοί, προέτρεψε για διακοπές στο εσωτερικό της χώρας. Η συμβουλή μας, είπε, συνεχίζει να είναι να μην ταξιδέψετε εάν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Τη Δευτέρα, ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Matt Hancock υπαινίχθηκε ότι οι διακοπές των Βρετανών στο εξωτερικό μπορεί ουσιαστικά να παραμείνουν ανέφικτες μεσοπρόθεσμα, καθώς η πράσινη λίστα χωρών έχει μπει στον πάγο μέχρι αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Σχολιάστε