ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Έρευνα: Η εκτόξευση της ζήτησης για ταξίδια το 2021 μετά τους περιορισμούς – Οι τάσεις και ποιοι προορισμοί κυριαρχούν

Η πανδημία έβαλε φρένο στα ταξίδια μας ανά τον κόσμο και σίγουρα οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους όσο πιο σύντομα γίνεται… Οι παρακάτω έρευνες αποκαλύπτουν αφενός ότι η ζήτηση και η επιθυμία για ταξίδια έχει εκτοξευτεί και αφετέρου ποιες είναι οι τάσεις και οι κυρίαρχοι προορισμοί για τα ταξίδια το 2021.

Η έρευνα της EasyJet

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η easyJet σε 5.000 καταναλωτές από όλη την Ευρώπη από τις 8 έως τις 20 Ιανουαρίου του 2021, τα δύο τρίτα (65%) των Ευρωπαίων προγραμματίζουν ή έχουν κάνει ήδη κράτηση για αεροπορικό ταξίδι μέσα στο 2021.

easyjet αεροπλάνο

Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε οτι η ζήτηση από τους Βρετανούς ήταν ακόμη μεγαλύτερη (68%), ενώ οι πελάτες της αεροπορικής εταιρείας είναι ακόμη πιο πιθανό ότι θα ταξιδέψουν φέτος, με σχεδόν το ένα τέταρτο να προγραμματίζει ταξίδι για το 2021.

Το 82% των καταναλωτών δήλωσαν οτι τους αρέσουν τα συχνά ταξίδια και όπως έδειξε η έρευνα αυτά παραμένουν προτεραιότητα για πολλούς. Εξ όσων είχαν κάνει κράτηση για το 2021 (14%), πάνω από τους μισούς (56%) δήλωσαν οτι σκοπεύουν να κάνουν και νέα κράτηση μέσα στη χρονιά που διανύουμε, ενδεικτικό της αυξημένης διάθεσης για ταξίδια.

Το γεγονός ότι η έρευνα διεξήχθη στα μέσα Ιανουαρίου, δηλαδή την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες είτε βρίσκονταν ήδη είτε έμπαιναν σε lockdown και στην αρχή της κυκλοφορίας των εμβολίων, σημαίνει, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία ότι η πρόθεση των καταναλωτών να κάνουν κράτηση ταξιδίου αναμένεται να εκτοξευθεί μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

Η πλειονότητα (82%) όσων δεν κάνουν ακόμη κράτηση περιμένει για μια περίοδο με λιγότερη αβεβαιότητα σχετικά με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Οι περιορισμοί καραντίνας είναι σημαντικός παράγοντας περιορισμούς της ζήτησης για ταξίδια. Αυτό σημαίνει ότι η επιστροφή της ζήτησης εξαρτάται από την ασφαλή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η easyJet holidays κατέγραψε αύξηση 250% στις κρατήσεις έναντι των επιπέδων της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Σε αυτό συνέβαλλε η αύξηση των κρατήσεων από τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 50 ετών οι οποίοι εμβολιάστηκαν πρώτοι με δημοφιλέστερους προορισμούς την Πορτογαλία, τα Κανάρια και την Ισλανδία.

Η έρευνα της Discova

Έρευνα συναισθήματος για τα ταξίδια διεξήγαγε πρόσφατα η εταιρεία Discova, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τους προορισμούς που κλείνουν για το 2021 οι συνεργάτες της.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ταξιδιωτικοί πράκτορες και ΟΤΑ’s, από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ασία και άλλες αγορές. Περίπου 200 συνεργάτες συμμετείχαν στην έρευνα.

Ποιος είναι ο αγαπημένος προορισμός

Μεταξύ των προορισμών των συνεργατών της Discova στην Αμερική, το Μεξικό επιλέχθηκε συντριπτικά από το 51% των ερωτηθέντων, ως προορισμός όπου οι πελάτες τους θα επιλέξουν πρώτα να ταξιδέψουν.

Το Μεξικό ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές σε συνεργάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Merida, Μεξικό

Στην Ασία, η Ταϊλάνδη ήταν η πρώτη επιλογή των συνεργατών της Discova, με το 39% των ερωτηθέντων.

Ακολούθησε η Ιαπωνία από το 24% των ερωτηθέντων.

Η Ταϊλάνδη και το Μεξικό είναι διάσημοι παραλιακοί προορισμοί και οι συνεργάτες της Discova αναμένουν να είναι ο πιο δημοφιλής τύπος εμπειρίας όταν ξαναρχίζουν τα διεθνή ταξίδια.

Ταξίδια εμπειριών και ιδιωτικά ταξίδια

Περιπέτειες και ταξίδια εμπειριών σε ποσοστά 57% και 45% αντίστοιχα θα επιλέξουν οι Αμερικανοί πελάτες της Discova. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα ιδιωτικά ταξίδια σε ποσοστό 76%.

Σχολιάστε