ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Έρευνα: Οι εμβολιασμοί είναι το κλειδί για την κανονικότητα στα ταξίδια

Όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι πολύ πιθανότερο να ταξιδέψουν μέσα σε ένα εξάμηνο από όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, όπως προκύπτει από έρευνα του IBM Institute for Business Value.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 15.000 ανήλικες από 9 χώρες, κατέγραψε αισιόδοξες ενδείξεις για το μέλλον.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στο ερχόμενο εξάμηνο είναι σχεδόν 50% υψηλότερο από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι νεαρότερες ηλικίες από 15 έως 29 ετών θα επιθυμούσαν να ταξιδέψουν ενώ οι άνθρωποι άνω των 55 ετών εμφανίζονται πιο προσεκτικοί.

Ωστόσο, μη αμελητέο ποσοστό του πληθυσμού δεν θα ταξιδέψει για πολύ καιρό ακόμα παρά τους εμβολιασμούς. Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσε οτι δεν προγραμματίζει να ταξιδέψει αυτή τη χρονιά, ανεξάρτητα από το εάν θα κάνει εμβόλιο ή όχι.

Περί το ένα τέταρτο δήλωσαν επίσης ότι στο μέλλον θα ταξιδεύουν λιγότερο με κρουαζιέρα και το 17% συχνότερα. Οι συντάκτες της έρευνας συμπέρασαν από αυτό ότι θα υπάρξει μείωση της ζήτησης για κρουαζιέρες.

Ο κερδισμένος της πανδημίας είναι το ΙΧ, επισημαίνεται στην έρευνα, με σχεδόν τους μισούς ερωτηθέντες να δηλώνουν ότι στο μέλλον επιθυμούν να ταξιδεύουν περισσότερο με το δικό τους αυτοκίνητο. Το 30% θα ταξιδέχει περισσότερο αεροπορικώς ενώ το 23% λιγότερο.

Σχολιάστε