ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Έρευνα: Πόσο θα αλλάξει ο ελληνικός τουρισμός μετά τον κορονοϊό;

Ήδη ο τουρισμός έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με την πανδημία του κορονοϊού, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα δεδομένα να δείχνουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που οι Έλληνες θα διαχειρίζονται την επόμενη περίοδο τα ταξίδια τους.

Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, ο τουρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να διαφοροποιηθεί τους επόμενους μήνες όσον αφορά στο κλείσιμο δωματίου, στο check-in, στην κράτηση τραπεζιού σε εστιατόριο, στις πτήσεις.

ελληνικός τουρισμός τουρίστες ανάκαμψη

Σύμφωνα με άρθρο της της εφημερίδας Handelsblatt σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί στην μετά κορονοϊό εποχή ο ελληνικός τουρισμός στην Ελλάδα, μια χώρα όπου ο τουρισμός έχει μεγάλη οικονομική σημασία, η απάντηση είναι πολύπλοκη.

Στο μέλλον οι κρατήσεις θα γίνονται διαδικτυακά

Πολλά θα αλλάξουν στον ελληνικό τουρισμό σε μια χώρα που στηρίζεται οικονομικά σε αυτόν, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ανάκαμψη από το 2021, αλλά και πάλι πολύ διαφορετικά από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε), ελπίζει σε σταδιακή ανάκαμψη από το 2021 σε περίπτωση που ξεκινήσουν μαζικοί εμβολιασμοί το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.

Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, η οικονομική ανάκαμψη θα είναι περιορισμένη, καθώς υπολογίζεται ότι του χρόνου ο κλάδος θα καταγράψει μόνο το ήμισυ του τζίρου σε σχέση με το 2019, που ήταν μια χρονιά-ρεκόρ.

Σχολιάστε