ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Έρευνα: Πώς η κρίση της πανδημίας επηρέασε τα πολυτελή ξενοδοχεία;

Νέα έρευνα που έγινε ανάμεσα σε ιδιοκτήτες πολυτελών ξενοδοχείων αποκαλύπτει τι πιστεύουν οι ίδιοι για την κρίση που έχουν υποστεί λόγω κορονοϊού και τι αναμένουν μελλοντικά.

Σύμφωνα με την έρευνα Leading Edge of Luxury Report που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο από το Forbes Travel Guide σε περισσότερα από  400 πολυτελή ξενοδοχεία παγκοσμίως φαίνεται η διάθεση που υπάρχει σχετικά με το μέλλον των πολυτελών ξενοδοχείων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες πολυτελών ξενοδοχείων παγκοσμίως και πιο συγκεκριμένα το 54% εμφανίζεται σχετικά αισιόδοξο, πιστεύοντας ότι τα χειρότερα πέρασαν, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

πολυτελή ξενοδοχεία σε έρευνα για κρίση κορονοϊού

Η διάθεση των ταξιδιωτών αναμένεται να αλλάξει προς το καλύτερο αλλά όπως επισημαίνεται για να επανέλθουμε στην προ κορονοϊού κατάσταση ο δρόμος είναι μακρύς και θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα για να επέλθει πλήρης ανάκαμψη.

Τα 2/3 των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων υπολογίζουν να επανέλθουν σε βιώσιμα επίπεδα  μέσα στα επόμενα δύο έτη, ενώ το 84% αυτών είναι πλέον πλήρως ή εν μέρει ανοιχτά, σε σχέση με το 56% του Ιουλίου.

Από αυτά που παραμένουν κλειστά, το 63% πρόκειται να ανοίξει το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Ένα 38% δήλωσε ότι καθυστέρησε την επαναλειτουργία, λόγω περιορισμένης ζήτησης αλλά και λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση.

Ταξίδι στη Βιέννη διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχεία και τι δείχνει η έρευνα για κορονοϊό

Το 78% των ιδιοκτησιών, πάντως, φαίνεται να δέχεται περισσότερους τοπικούς και περιφερειακούς επισκέπτες, με εκείνους που ταξιδεύουν λόγω αναψυχής να υπερτερούν των ταξιδιωτών για επαγγελματικούς λόγους. Όσον αφορά στην προσαρμογή στα νέα υγειονομικά πρότυπα, το 93% δήλωσε καλή ανταπόκριση. 

Σχολιάστε