ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Έρευνα GBTA: Το εμβόλιο εκτοξεύει την αίσθηση ασφάλειας στα επαγγελματικά ταξίδια

Το 79% των μελών της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματικών Ταξιδίων, GBTA, νιώθουν άνεση να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους αφού εμβολιαστούν και σχεδόν τα μισά στηρίζουν τα υποχρεωτικά τεστ πριν τα ταξίδια για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τις συναντήσεις με πελάτες τους.

Αυτό έδειξε έρευνα που διενήργησε η μεγαλύτερη ένωση επαγγελματικών ταξιδίων στον κόσμο GBTA για τις επιπτώσεις της πανδημίας στα επαγγελματικά ταξίδια.

Η έρευνα έδειξε επίσης τα ακόλουθα…

– Οι ερωτηθέντες καταγράφουν αύξηση της πρόθεσης των εργαζομένων να ταξιδέψουν. Το 55% των buyers και μελών της GBTA πιστεύουν ότι οι υπάλληλοί τους είναι «πρόθυμοι» ή «πολύ πρόθυμοι» να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους στο τρέχον περιβάλλον, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 49% στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου. Μόνο το 17% των buyers ή / και μελών πιστεύουν ότι οι υπάλληλοί τους δεν είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν αυτή τη στιγμή.

-Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (79%) δηλώνουν ότι θα ένιωθαν «πολύ άνετα» ή «άνετα» να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους μετά τον εμβολιασμό τους. Ένας στους 10 (14%) είναι ουδέτεροι ή θα τους ήταν δυσάρεστο να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους (7%).

-Σχεδόν τα μισά (49%) μέλη της GBTA πιστεύουν ότι είναι “καλή πολιτική” να επιβάλλεται τεστ στους υπαλλήλους πριν μπορέσουν να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς σκοπούς. Οι ερωτηθέντες από την Ευρώπη ανέφεραν συχνότερα (58%) από τους ερωτηθέντες από τη Βόρεια Αμερική (44%) ότι τα υποχρεωτικά τεστ είναι «καλή πολιτική». Λιγότεροι από ένας στους πέντε πιστεύουν ότι είναι “κακή πολιτική” (15%) ή δεν είναι σίγουροι (16%).

-Από όσους πιστεύουν ότι τα υποχρεωτικά τεστ πριν από τα επαγγελματικά ταξίδια είναι μια «καλή πολιτική», οι περισσότεροι εκτιμούν ότι οι πελάτες τους θα αισθάνονται ασφαλείς να πραγματοποιούν συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο (69%) και ότι θα βοηθήσουν στην επανάληψη των επαγγελματικών ταξιδιών (64%).

-Οι Ευρωπαίοι ερωτηθέντες (67%) τείνουν να αισθάνονται περισσότερο ότι τα υποχρεωτικά τεστ θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση της ασφάλειας και της ευεξίας των εργαζομένων από ό, τι οι ερωτηθέντες που εδρεύουν στη Βόρεια Αμερική (53%). Επιπλέον, περισσότεροι Ευρωπαίοι ανέφεραν ότι τα υποχρεωτικά τεστ θα βοηθήσουν στην επανέναρξη των επαγγελματικών ταξιδιών (77%) σε σχέση με τους ερωτηθέντες με έδρα τη Βόρεια Αμερική (60%)

-Στην πλειονότητά τους τα μέλη της GBTA (58%) δήλωσαν ότι υποστηρίζουν αεροπορικές εταιρείες που απαιτούν από τους επιβάτες να αποδείξουν τον εμβολιασμό τους για να πετάξουν (μόλις τα εμβόλια γίνουν περισσότερο διαθέσιμα), ενώ το ένα τέταρτο (28%) δεν το κάνει και το 15% δεν είναι σίγουρο. Οι Ευρωπαίοι ερωτηθέντες (65%) είναι πιο πιθανό από της Βόρειας Αμερικής (54%) να υποστηρίξουν την απόδειξη εμβολιασμού στις πτήσεις.

– Τα δύο τρίτα (68%) των μελών της GBTA αναφέρουν ότι το κλείσιμο των συνόρων και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν μειώσει τα επαγγελματικά ταξίδια στην εταιρεία τους και πάνω από τα μισά (56%) δηλώνουν ότι οι περιορισμοί και το lockdown έχουν αυξήσει τη σύγχυση και την αβεβαιότητα σχετικά με το πότε μπορούν να συνεχιστούν τα επαγγελματικά ταξίδια.

– Επιπλέον, τέσσερις στους δέκα (43%) δηλώνουν ότι το κλείσιμο των συνόρων και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί επηρέασαν τις προσπάθειές τους για ανάκαμψη της εταιρείας το 2021. Ένας στους δέκα (10%) ανέφερε ότι το κλείσιμο των συνόρων και οι περιορισμοί έχουν μειώσει τις εισαγωγές / εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών που χρειάζεται η εταιρεία τους και ότι εργαζόμενοί τους έχουν καθηλωθεί σε άλλη χώρα / περιοχή χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους (8%). Μόνο ένας στους δέκα ανέφερε ότι το κλείσιμο των συνόρων ή / και οι περιορισμοί δεν έχουν επηρεάσει την εταιρεία τους.

-Οι ερωτηθέντες στην Ευρώπη (67%) είναι πιο πιθανό από αυτούς στη Βόρεια Αμερική (51%) να θεωρούν ότι το κλείσιμο των συνόρων και οι περιορισμοί έχουν αυξήσει τη σύγχυση και την αβεβαιότητα σχετικά με το πότε μπορούν να συνεχιστούν τα επαγγελματικά ταξίδια.

– Τα συναισθήματα σχετικά με τα τεστ προ ταξιδίου ως απαίτηση για επαγγελματικά ταξίδια εσωτερικού διαφέρουν. Το 52% των μελών της GBTA τα υποστηρίζουν, ενώ το ένα τρίτο (33%) όχι.

-Οι περισσότερες εταιρείες μέλη της GBTA δεν έχουν ξεκινήσει διεθνή (89%) ή ταξίδια εσωτερικού (64%) και συνεχίζουν να ακυρώνουν ή / και να αναστέλλουν σχεδόν όλα τα επαγγελματικά ταξίδια ανεξάρτητα από τον προορισμό. Στην πραγματικότητα, η μεγάλη πλειοψηφία των εταιρειών-μελών της GBTA (76%) συνεχίζουν να αναφέρουν ότι έχουν αναστείλει ή ακυρώσει όλα τα επαγγελματικά ταξίδια ανεξάρτητα από τον προορισμό.

Σχολιάστε