ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Έρευνα GetYourGuide: Ασφαλείς οι δραστηριότητες και οι περιηγήσεις με τα πόδια

Ενώ εξακολουθεί να υπάρχει φόβος για τον κορωνοϊό, καταγράφεται αυξανόμενη επιθυμία για ταξίδια στο εγγύς μέλλον, όπως αποκαλύπτει η έρευνα ReYening της GetYourGuide σε περίπου 7.500 ταξιδιώτες από έξι χώρες.

Η έρευνα, που διενήργησε η Dynata, πραγματοποιήθηκε σε καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (56%) δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν εντός των επόμενων έξι μηνών. Το 2020, η κατηγορία αυτή των ταξιδιωτών ανερχόταν μόλις σε 40%. Ταυτόχρονα, το ποσοστό των «προσεκτικών» καταναλωτών – εκείνων που δεν θα ταξιδέψουν για τουλάχιστον 12 μήνες, μειώθηκε από 25% το 2020 σε 11%.

Και στις έξι χώρες, οι κορυφαίοι παράγοντες που ωθούν τους ερωτηθέντες να κάνουν κράτηση είναι ο εμβολιασμός, η δυνατότητα να δουν φίλους και την οικογένεια και η μείωση των ποσοστών μόλυνσης. Αντίθετα, τα σημαντικότερα εμπόδια για κράτηση είναι ο φόβος για κορωνοϊό και της καραντίνας σε έναν προορισμό.

«Γνωρίζουμε ότι η νέα εποχή των ταξιδιών θα είναι διαφορετική – η υγεία και η ασφάλεια, η ευελιξία και η ατομικότητα είναι οι προτεραιότητες των ταξιδιωτών» και καθιστούν απαραίτητα «τα ανέπαφα εισιτήρια, άγγιγμα εισιτηρίων, τα αυστηρά μέτρα υγιεινής, τις μικρές ομάδες, τη διαχείριση του πλήθους και τις ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης», δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ της GYG, Emil Martinsek.

Όσον αφορά τη συμμετοχή σε εκδρομές και δραστηριότητες, οι ερωτηθέντες θεωρούν τα αξιοθέατα σε εξωτερικούς χώρους και τις περιηγήσεις με τα πόδια ως τις πιο ασφαλείς ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες και η επιβίβαση και αποβίβαση σε λεωφορεία είναι οι λιγότεροι ασφαλείς.

Όσον αφορά τα κίνητρα που του ωθούν να δοκιμάσουν μια δραστηριότητα, και στις έξι χώρες αναφέρθηκε η ευελιξία ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων, οι εκπτώσεις και ο λιγότερο συνωστισμός.

Στις κρατήσεις περιηγήσεων και δραστηριοτήτων, οι ερωτηθέντες επιλέγουν την απευθείας κράτηση από τον πάροχο δραστηριοτήτων.

Σχολιάστε