ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΑΒΤΑ: Η πανδημία έφερε αύξηση στις προτιμήσεις για οργανωμένο τουρισμό – Κίνητρο το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς

Αυξανόμενη τάση για κρατήσεις πακέτων διακοπών με τη βοήθεια ταξιδιωτικού συμβούλου, λόγω της ασφάλειας και σιγουριάς που μπορεί να προσφέρει στις διακοπές, καταγράφει αυτή τη χρονιά η ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, ΑΒΤΑ.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του βρετανού πρωθυπουργού, στις 5 Απριλίου, σχετικά με τα σχέδια επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών, η έρευνα της ΑΒΤΑ καταγράφει ότι οι Βρετανοί είναι κατά 31% πιθανότερο να κάνουν κράτηση πακέτου διακοπών σε σχέση με την εποχή προ πανδημίας, με κύριο λόγο της επιλογής αυτής την επιθυμία τους να πάρουν βοήθεια σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά (51%) και δευτερεύοντα λόγο την οικονομική προστασία (49%).

Τα πακέτα διακοπώ προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο προστασίας στους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος αντικατάστασης των διακοπών ή επιστροφής χρημάτων εάν υπάρξει σημαντική αλλαγή στις διακοπές λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στον προορισμό.

Με την κράτηση πακέτου διακοπών, οι ταξιδιώτες επίσης αποκομίζουν μεγαλύτερο value for money και έχουν στη διάθεσή τους ένα σημείο επικοινωνίας για τη ρύθμιση του ταξιδιού, είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια αυτού.

Οι Βρετανοί τείνουν να συμβουλεύονται κατά 28% περισσότερο έναν επαγγελματία στον οργανωμένο τουρισμό σε σύγκριση με το παρελθόν, ενδεικτικό της αυξημένης σημασίας των υπηρεσιών που προσφέρουν. Σημαντικότεροι λόγοι για αυτή την τάση είναι, και πάλι, η αίσθηση προστασίας και σιγουριάς, με το 50% να αναφέρει ότι θα έκαναν κράτηση με επαγγελματία για να επωφεληθεί της ασφάλειας του πακέτου διακοπών, το 48% για να υπάρχει επίβλεψη των διακοπών τους από μια έμπιστη ταξιδιωτική εταιρία προς αυτούς και το 42% για να λάβει τις πιο ενημερωμένες και έγκαιρες συμβουλές. Τα μέλη της ΑΒΤΑ καταγράφουν αύξηση των νέων πελατών τους.

Το 63% των Βρετανών δήλωσαν την επιθυμία τους να κάνουν κράτηση διακοπών στο εξωτερικό μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο ή αργότερα.

Σχολιάστε