ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΑΒΤΑ: 83% κάτω από τα επίπεδα του 2019 οι καλοκαιρινές κρατήσεις των Βρετανών φέτος

Μείωση 83% κατέγραψαν οι κρατήσεις των Βρετανών για καλοκαιρινές διακοπές το 2021 έναντι των επιπέδων του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η βρετανική ένωση τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, ΑΒΤΑ.

Σύμφωνα με την ΑΒΤΑ, η δραματική αυτή πτώση των κρατήσεων οφείλεται στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης χωρών, το οποίο κατέστησε τις περισσότερες χώρες εκτός ορίων για τους Βρετανούς ταξιδιώτες μέχρι τα μέσα Ιουλίου, με την απαίτηση καραντίνας αμέσως μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα.

Η ζήτηση επηρεάστηκε ακόμα από τις εναλλαγές στους κανονισμούς εισόδου των υπόλοιπων χωρών και το κόστος των απαιτούμενων τεστ PCR.

Παράλληλα, η ΑΒΤΑ εντείνει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση της Βρετανίας να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αναφέροντας ότι οι αυστηρές απαιτήσεις «έπνιξαν» τις καλοκαιρινές διακοπές των Βρετανών.

Όπως τονίζει ο διευθυντής της ΑΒΤΑ, Mark Tanzer, οι κυβερνητικές απαιτήσεις στα ταξίδια «έπνιξαν» τις πωλήσεις αυτό το καλοκαίρι, θέτοντας σε κίνδυνο θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις και τη συνδεσιμότητα του Ην. Βασιλείου με το εξωτερικό.

Ενώ οι Ευρωπαίοι ταξίδευαν ελεύθερα και με ασφάλεια, συνέχισε ο κ. Tanzer, οι Βρετανοί έπρεπε να ακολουθήσουν μέτρα με οικονομική επιβάρυνσή τους τα οποία ήταν εμπόδιο στο να επισκεφθούν μέλη της οικογένειας και φίλους, να κάνουν τις πολυπόθητες διακοπές τους και να πραγματοποιήσουν σημαντικές επαγγελματικές συναντήσεις.

Η κυβέρνηση, κατέληξε, χρειάζεται να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που προκάλεσαν οι πολιτικές της στη βρετανική ταξιδιωτική βιομηχανία και τον αντίκτυπο που θα έχουν στην ανάκαμψη της ευρύτερης οικονομίας.

Σχολιάστε