ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ανάλυση: 12 οι ασφαλείς χώρες για τους Βρετανούς από τις 17 Μαΐου – Στο «πορτοκαλί» η Ελλάδα

Δώδεκα χώρες θα μπορούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί ταξιδιώτες από τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανάλυση της PC Consultancy που βασίστηκε στους τρέχοντες ρυθμούς εμβολιασμών και κρουσμάτων της χώρας.

Οι «πράσινες» αυτές χώρες ενδέχεται να είναι ανοικτές από την ημερομηνία που έχει οριστεί από τη Βρετανία ως το νωρίτερο δυνατό για την εκκίνηση των διεθνών ταξιδιών των Βρετανών, και η PC Consultancy προβλέπει ότι θα εφαρμοστούν τεστ κατά την επιστροφή στο Ην. Βασίλειο εάν έχει γίνει η πρώτη δόση εμβολιασμού.

Στις «πράσινες» χώρες εκτιμάται ότι θα είναι η Μάλτα, η Πορτογαλία και το Γιβραλτάρ αλλά και μακρινές όπως το Ισραήλ, τα ΗΑΕ, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, τα Μπαρμπέιντος, το Μεξικό, η Σρι Λάνκα, το Μαρόκο και η Γρενάδα. Η επιστροφή από αυτές δεν θα υποχρεώνει τους ταξιδιώτες σε καραντίνα.

Η λίστα κινδύνου [οι κατηγορίες είναι πράσινο, κίνδυνος (πορτοκαλί) και κόκκινο] θα περιλαμβάνει την Κύπρο, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

Η PC Consultancy προβλέπει επίσης ότι θα υπάρξει πολιτική που θα συνδυάζει καραντίνα, σύστημα σηματοδότησης και τεστ και βάσει της κατηγοριοποίησης χρωμάτων θα σχηματιστεί ένας απλός χάρτης όπου θα δείχνει ποιές περιοχές είναι ασφαλείς και πότε θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει σε αυτές. Ο χάρτης αυτός θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση από την κυβέρνηση.

Το κόκκινο θα σημαίνει καραντίνα σε ξενοδοχείο με την επιστροφή από τον προορισμό και ο κίνδυνος θα περιλαμβάνει τεστ έως 72 ώρες πριν την επιστροφή και στη συνέχεια 2 ακόμα μετά την επιστροφή στο Ην. Βασίλειο.

Το πράσινο σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν τεστ έως 72 ώρες πριν την επιστροφή στο Ην. Βασίλειο.

Επιπλέον, ορισμένες χώρες θα χρησιμοποιούν πιστοποιητικά εμβολιασμού με τα οποία οι ταξιδιώτες θα μπορούν να αποδεικνύουν τον εμβολιασμό τους.

Με το πέρασμα του χρόνου, θα υπάρχει μικρότερη ανάγκη για περαιτέρω τεστ εάν αποδεικνύεται ο εμβολιασμός.

Σχολιάστε