Uncategorized

Νέοι ορίζοντες για τον ΟΛΗ στην αειφορία του τουρισμού

Σε τροχιά αειφορίας σε μια δυσκολη συγκυρία μπαίνει το λιμάνι του Ηρακλείου λίγο πριν το νέο έτος που είναι γεμάτο προκλήσεις και προοπτικές.

Σήμερα φαίνεται έμπρακτα η ουσιαστική δουλειά που δείχνει να έχει κάνει η διοίκηση του Οργανισμού και ειδικά ο Δνων Σύμβουλος Μηνάς Παπαδάκης, αλλά και τμήμα των υπηρεσιακών παραγόντων του λιμένα. Το Ηράκλειο άλλωστε παρουσίασε ένα εξαιρετικά καλό πρόσωπο όλο αυτό το διάστημα που προηγήθηκε υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Σήμερα οι προοπτικές που ανοίγονται φαίνονται εξαιρετικά καλές μιας και οι συμπράξεις που καταγράφονται, αλλά και η οργανωμένη προσπάθεια αποφέρουν σημαντικούς καρπούς. Μάλιστα δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι για πρώτη φορά, το λιμάνι δείχνει να έχει και μια εξαιρετική συνενόηση με την δημοτική αρχή της πόλης του Ηρακλείου, κάτι που δεν παρέλειψε να αναφέρει μιλώντας μας σήμερα ο Δνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε αυτή την διαδικασία και είναι ο πρώτος προορισμός μετά το Ντουμπρόβνικ το 2019, στην αξιολόγηση που συμμετέχει. Είναι μία υπογραφή συμφωνίας, στρατηγικής και ζωτικής σημασίας. Είναι τεράστια επιτυχία για την πόλη μας, τον Δήμο και τον Οργανισμό Λιμένος. Ο Οργανισμός Λιμένος το κομμάτι που χρηματοδοτεί από όλη την διαδικασία, το κομμάτι της εκπαίδευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην διαδικασία αξιολόγησης και θα λάβει μία έκθεση που θα αξιολογεί την κατάσταση του Λιμένος για τον προορισμό Ηράκλειο. Το Ηράκλειο μαζί με την Κέρκυρα είναι οι δύο προορισμοί που επέλεξε να αξιολογήσει για το 2021 το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου τουρισμού και αυτό είναι τεράστια επιτυχία για την πόλη μας, όπου οφείλεται στην συντονισμένη δράση μαζί με τον Δήμο Ηρακλείου.”

Επίσης, πρόσθεσε: “Να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο, κ. Σισαμάκη για την άριστη συνεργασία, έχοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για το Λιμάνι και την πόλη και συνολικά για τον προορισμό που ονομάζεται Ηράκλειο. Η αξιολόγηση γίνεται βάση κριτηρίων και μία μεθοδολογία, η οποία έχει αναπτύξει ο GSTC και αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά. Το πλαίσιο για την αειφορία είναι πρότυπο σε Παγκόσμιο επίπεδο. Τα βασικά πεδία που θα γίνει η αξιολόγηση είναι τέσσερα. Πρώτον είναι το πεδίο του σχεδιασμού, δεύτερον είναι πόσο συμμετέχει αλλά και το όφελος που υπάρχει από την ανάπτυξη η τοπική κοινωνία, τρίτον είναι η αξιοποίηση των φυσικών ή πολιτιστικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και τέλος η διαχείριση των φυσικών πόρων για την προστασία του περιβάλλοντος.”

Σχολιάστε