ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες που προγραμματίζονται για αυτό το καλοκαίρι το Τόκιο πρέπει να αναβληθούν για ένα χρόνο.

Την περασμένη Κυριακή, η Επιτροπή έθεσε μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων για να ληφθεί μια απόφαση σε σχέση με την πραγματοποίηση ή μη των Αγώνων. Πλέον, οι αγώνες του Τόκιο 2020 μεταφέρονται για το 2021. Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Προηγουμένως, ο κ. Μπαχ είχε υπογραμμίσει ότι παρά την πανδημία, επιδιώκεται να πραγματοποιηθούν οι Αγώνες στην καθορισμένη ημερομηνία τους, το καλοκαίρι του 2020 (24 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου).

Ωστόσο, η κριτική που δέχθηκε η απόφαση αυτή εντάθηκε σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες ημέρες, με πολυάριθμους αθλητές και εθνικούς οργανισμούς να καλούν για αλλαγή τοποθεσίας των αγώνων.

Η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων του Καναδά είχε αποκλείσει τη συμμετοχή της στους Αγώνες του 2020 και ο γερμανός αθλητής και ακτιβιστής Max Hartung είχε ανακοινώσει τη δική του προσπάθεια για μποϊκοτάζ.

Σχολιάστε