ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ανοδική τάση στις κρατήσεις των Γερμανών για το καλοκαίρι- Κορυφαίος προορισμός τα ελληνικά νησιά

Ανοδική τάση επικρατεί στις κρατήσεις των Γερμανών από τα μέσα Φεβρουαρίου κυρίως για τις καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Travel Data + Analytics (TDA) από τις πωλήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων και των διαδικτυακών πρακτορείων.

Ειδικότερα τα στοιχεία κρατήσεων δείχνουν:

  • Το 60% των κρατήσεων αφορούν τις καλοκαιρινές διακοπές του 2021.
  • Το 25% των κρατήσεων είναι για ταξίδια μετά τον Οκτώβριο.
  • Μόνο το 13% των νέων κρατήσεων (από τα μέσα Φεβρουαρίου) αφορούν σε ταξίδια έως τα τέλη Απριλίου και για το Πάσχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της TDA, υπάρχουν μόνο λίγες βραχυπρόθεσμες κρατήσεις για αναχωρήσεις τον Μάρτιο και αφορούν προορισμούς όπως τα Κανάρια Νησιά, τις Μαλδίβες και την Κούβα.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο των τουριστικών γραφείων της Γερμανίας, DRV, η έλλειψη στρατηγικών ανοίγματος του τουρισμού και η μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις ταξιδιωτικές επιλογές μέχρι τώρα, είναι οι αιτίες που κάνουν τους Γερμανούς να διστάζουν στις κρατήσεις. Εάν, ωστόσο, υπάρξει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα υπάρξουν κρατήσεις και για τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Τα ελληνικά νησιά κορυφαία σε ζήτηση

Όσον αφορά τις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021 τα ελληνικά νησιά είναι σήμερα οι κορυφαίοι προορισμοί των Γερμανών και ακολουθεί η Τουρκία και οι άλλοι προορισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι κρατήσεις για τους ισπανικούς προορισμούς, επί του παρόντος, είναι περιορισμένες.

Υψηλή ζήτηση καταγράφεται για τις κρουαζιέρες, όμως οι κρατήσεις αφορούν κυρίως το καλοκαίρι του 2022. Αύξηση παρατηρείται επίσης για προορισμούς μεγάλων αποστάσεων.

Ο πρόεδρος του DRV, Norbert Fiebig, θέτει τον πήχη των προσδοκιών για τις πωλήσεις των γερμανικών ταξιδιωτικών οργανισμών το 2021 στο 50% του όγκου των πωλήσεων του 2019. Αυτό θα ήταν επιτυχία, δηλώνει χαρακτηριστικά, συνυπολογίζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα λόγω της πανδημίας και τους περιορισμούς ανά τον κόσμο.

Σχολιάστε