ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Απίστευτο περιστατικό σε πτήση της Virgin- Αεροπλάνο γύρισε πίσω γιατί ο πιλότος δεν είχε ολοκληρώσει το τελικό τεστ πτήσης!

Αεροσκάφος της Virgin Atlantic αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Χίθροου, καθώς έγινε γνωστό πως ο δεύτερος πιλότος δεν είχε ολοκληρώσει το τελικό του τεστ πτήσης.

Ειδικότερα, το Airbus A330 πετούσε επί σχεδόν 40 λεπτά με προορισμό τη Νέα Υόρκη όταν έγινε αντιληπτό το λάθος. Η πτήση VS3 είχε φτάσει στον εναέριο χώρο της Ιρλανδίας πριν να επιστρέψει στο Χίθροου και χρειάστηκε πάνω από 1,5 ώρα για να βρεθεί αντικαταστάτης και να απογειωθεί εκ νέου.

Η Virgin Atlantic επιμένει πως δεν υπήρξε κανένα ζήτημα όσον αφορά στην ασφάλεια των επιβατών.

Ο πιλότος, που εργαζόταν στην εταιρεία από το 2017, ήταν πολύπειρος, αλλά δεν είχε ολοκληρώσει την τελική αξιολόγηση, κάτι που απαιτείται από την αεροπορική.

O κυβερνήτης και ο δεύτερος πιλότος μοιράζονται τις ευθύνες και τον έλεγχο του αεροσκάφος, αλλά είναι ο πρώτος εκείνος που έχει την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν.

Εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε πως «ο έμπειρος δεύτερος πιλότος, ο οποίος πετούσε δίπλα σε έναν έμπειρο καπετάνιο, αντικαταστάθηκε με νέο πιλότο για να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με τα πρωτόκολλα της Virgin Atlantic».

«Απολογούμαστε για όποια ταλαιπωρία υπέστησαν οι πελάτες μας, που έφτασαν με καθυστέρηση 2 ωρών και 40 λεπτών στον προορισμό τους λόγω της αλλαγής στο προσωπικό» αναφέρθηκε από τον ίδιο εκπρόσωπο.

Σχολιάστε