ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Αποκλειστικό: Ο Σκουρλέτης ξηλώνει την πολεοδομία Μυκόνου

Στοπ στο ανεξέλεγκτο πάρτι με τα αυθαίρετα στη Μύκονο βάζει με απόφαση του ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με το έγγραφο της απόφασης που εξασφάλισε το Holidaynews.gr ο κ. Σκουρλέτης μεταθέτει τις αρμοδιότητες της Πολεοδομίας Μυκόνου στην αντίστοιχη υπηρεσία της Σύρου προκειμένου να μπει ένα φρένο στην διαφθορά και στην ασυδοσία που μαστίζει το Νησί των Ανέμων.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην υπουργική απόφαση: « Σε ότι αφορά ειδικότερα την υπηρεσία Δόμησης του δήμου Μυκόνου έχει παρατηρηθεί αδυναμία λειτουργίας της, λόγω μη επάρκειας προσωπικού, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες πλήρωσης των θέσεων μέσω μετατάξεων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου, και ΄ κατ’ επέκταση αναστολή άσκησης των πολεοδομικών αρμοδιοτήτων».

Είναι αλήθεια άλλωστε ότι εδώ και μερικούς μήνες η υπηρεσία δόμησης του νησιού λειτουργεί ουσιαστικά μόνο με έναν υπάλληλο, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις Αρχές καθώς είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο επειδή έδωσε άδεια συνέχισης εργασιών σε αυθαίρετη οικοδομή νεοαναγειρόμενου ξενοδοχείου στην περιοχή Άγιος Ιωάννης. Επέστρεψε ωστόσο στην υπηρεσία του όντας δικαιωμένος σε διοικητικό επίπεδο, ενώ εκκρεμεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης του.

Ως αποτέλεσμα όμως ήταν να μην μπορούν να ελεγχθούν οι εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαίρετη δόμηση που βρίσκονται καταχωνιασμένες στο συρτάρι του εν λόγω υπαλλήλου.

Και αναφέρεται παρακάτω : « Η αναστολή άσκησης των πολεοδομικών αρμοδιοτήτων, ωστόσο, δύναται να επιφέρει σωρεία αρνητικών επιπτώσεων στο νησί, όπως αδυναμία ελέγχου των αυθαίρετων κατασκευών και δημιουργία παραβατικών φαινομένων, μη έκδοση οικοδομικών αδειών, μη είσπραξη επιβληθέντων προστίμων κ.α.»

Γι αυτό, όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο της απόφασης, «ο Δήμος Σύρου- Ερμούπολης, υποχρεούται να παρέχει διοικητική υποστήριξη προκειμένου να ασκήσει η Μύκονος της πολεοδομικές αρμοδιότητες», πράγμα που σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα μπει λουκέτο στο πολεοδομικό γραφείο της Μυκόνου και όλες οι αρμοδιότητες θα μεταφερθούν στο αντίστοιχο γραφείο της Σύρου.

 

Σχολιάστε