ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Αρκετά κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στην Ρόδο

Συνολικά 34, ενώ τα πέντε εξ αυτών έρχονται για πρώτη φορά

Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση στο θαλάσσιο τουρισμό με την προσέγγιση ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ρόδου, αν και όπως είναι γνωστό η συνολική εικόνα στο τέλος της σαιζόν δεν αναμένεται να αλλάξει ούτε και φέτος.

Ο επόμενος μήνας περιλαμβάνει σύμφωνα με το πρόγραμμα τον κατάπλου 34 κρουαζιεροπλοίων μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πέντε τα οποία για πρώτη φορά επισκέπτονται το νησί μας. Δεν είναι κατ’ ανάγκη νεότευκτα, όμως καταπλέουν για πρώτη φορά στη Ρόδο σε αντικατάσταση άλλων.

Ξεχωρίζει το κρουαζιερόπλοιο Ventura της εταιρίας P&O που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 3.500 τουρίστες, ενώ οι αξιωματικοί και το πλήρωμα ανέρχονται σε 1226 άτομα. Με μήκος 291 μέτρα και πλάτος 36 διαθέτει 15 καταστρώματα και 1.546 καμπίνες. Συγκεκριμένα διαθέτει 28 σουίτες 12 εστιατόρια, 11 μπαρ 4 πισίνες 6 υδρομασάζ, θέατρο, γήπεδο μπάσκετ και βόλει, γήπεο τένις και μίνι γκολφ κ.α. Ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιεροπλοίων και απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες καθώς διαθέτει χώρους και ειδικά προγράμματα και δραστηριότητες για παιδιά από 2 έως 17 ετών.

Τα υπόλοιπα κρουαζιερόπλοια που θα επισκεφτούν για πρώτη φορά τη Ρόδο μέσα στον επόμενο μήνα είναι τα: seabourn encore, silver muse, mein Schiff 5 και Thomson dream. Κατά τη διάρκεια του μήνα θα έχουμε και τρεις διανυκτερεύσεις από το κρουαζιερόπλοιο Golden Iris που θα μεταφέρει τουρίστες από το Ισραήλ.

Σε ότι αφορά την κίνηση της κρουαζιέρας τον Απρίλιο στο νησί μας αυτή μέχρι και χτες είχε ανέλθει σε 23.586 άτομα. Σημειωνεται ότι σήμερα Κυριακή τελευταία μέρα του Απρίλη αναμένεται το κρουαζιερόπλοιο Silver cloud που θα μεταφέρει στη Ρόδο 280 τουρίστες. Έτσι με το κλείσιμο του μήνα θα έχει καταγραφεί ο απόπλους 23 κρουαζιεροπλόιων με τα οποία θα έχουν μεταφερθεί 23.866 άτομα.

Πηγή : εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ / rodiaki.gr

Σχολιάστε