ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Αρνητικό ρεκόρ για το Ελ. Βενιζέλος το 2020:Ποιος είναι ο αριθμός επιβατών στη διάρκεια του έτους;

Η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών σημείωσε αρνητικό ρεκόρ κατά τη διάρκεια του 2020 καθώς ο αριθμός των επιβατών έφτασε μόλις τα 8,08 εκατομμύρια σημειώνοντας μάλιστα πτώση της τάξης του 68,4% (!) σε σχέση τα επίπεδα του 2019.

Σε συνέχεια των προηγούμενων μηνών, και η κίνηση του Δεκεμβρίου επηρεάστηκε σημαντικά από την πανδημία του κορονοϊού και τις επιπτώσεις της στα αεροπορικά ταξίδια με τους περιοριστικούς όρους κυκλοφορίας και μετακινήσεων να είναι ακόμα σε ισχύ.

Ως αποτέλεσμα, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στις 236 χιλιάδες επιβάτες περίπου, μειωμένη κατά 85,6% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019! Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 80,1% και 87,7% αντίστοιχα…

Η πανδημία γύρισε τις αερομεταφορές 20 χρόνια πίσω! Πότε θα ανακάμψουν τα αεροπορικά ταξίδια

Η αλήθεια είναι πως οι αεροπορικές εταιρείες και τα ταξίδια με αεροπλάνο είναι αυτά που βλήθηκαν περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα η πανδημία γύρισε τις αερομεταφορές 20 χρόνια πίσω.

Η εταιρεία δεδομένων και στατιστικών για τον τομέα των ταξιδίων Cirium έκανε μια ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με την μείωση στις αερομεταφορές και στα ταξίδια, δείχνοντας πως “η πανδημία και οι συνέπειές της εξαφάνισαν μέσα σε λίγους μήνες 20 χρόνια αύξησης της κίνησης επιβατών παγκοσμίως, μειώνοντας την κυκλοφορία φέτος σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά το 1999″.

αεροπορικά ταξίδια πανδημία

Μείωση στην κυκλοφορία των επιβατών

Η κυκλοφορία των επιβατών σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο εκτιμάται ότι έχει μειωθεί κατά 67% το 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Cirium, οι αερομεταφορείς πραγματοποίησαν 16,8 εκατομμύρια πτήσεις από την 1η Ιανουαρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2020, αριθμός αισθητά μειωμένος από τις 33,2 εκατομμύρια πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν την ίδια περίοδο το 2019.

Παράλληλα, περισσότερες από 40 αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν ή ανέστειλαν εντελώς τις δραστηριότητές τους και οι ειδικοί αναμένουν περισσότερες δυσκολίες το 2021, σύμφωνα με την Cirium. Μάλιστα, η εταιρεία αναμένει ότι η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια θα ανακάμψει το 2024 ή το 2025, με τα εγχώρια ταξίδια και τα ταξίδια αναψυχής να είναι τα πρώτα που δείχνουν σημάδια σταθερής ανάκαμψης.

Σχολιάστε