Uncategorized

Αρχιτεκτονική μελέτη-διακόσμηση του νέου Lounge της Goldair Handling στον Αερολιμένα Ηράκλειου ‘’Νίκος Καζαντζάκης’

Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σπίτι» ήταν η κεντρική ιδέα αυτής της δουλειάς. Ο σχεδιασμός αποσκοπούσε στην επίτευξη της μέγιστης λειτουργικότητας παρόλο το μικρό μέγεθος του χώρου και την ανάγκη να εξυπηρετηθεί ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών.
Επιπλέον, με τη χρήση της καμπύλης, δημιουργούνται δυο άνετοι και λειτουργικοί χώροι, ένας μικρότερος που αποτελεί την υποδοχή και ένας μεγαλύτερος που λειτουργεί ως χώρος αναμονής. Ενα ακόμη καίριο σημείο αποτέλεσε η εξωστρέφεια, η ανάγκη δηλαδή της ταυτότητας της εταιρίας να είναι ορατή από την κύρια αίθουσα.
Οι διαφορετικοί τύποι καθισμάτων όπως είναι ο καναπές, οι πολυθρόνες και τα τραπεζοκαθίσματα, σε συνδυασμό με δυο βιβλιοθήκες που πλαισιώνουν τον χώρο, δίνουν την αίσθηση στον επισκέπτη πως βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού του. Επιπρόσθετα, η χρήση του μαύρου μαρμάρου στο bu*et ολοκληρώνει τη διαμόρφωση του χώρου, προσδίδοντας μια αίσθηση πολυτέλειας, που συχνά απαιτείται σε χώρους εξυπηρέτησης εγκεκριμένων πελατών.
Τέλος, η μεγάλη τζαμαρία κατά μήκος του χώρου, ολοκληρώνει τον σχεδιασμό προσφέροντας στον επισκέπτη μια απέραντη θέα στη θάλασσα.
Αρχιτεκτονική μελέτη-επίβλεψη: Τσικανδηλακης Ελευθέριος
Φωτογραφίες: Σπύρου Δημήτρης
 
Σχετικά με την εταιρεία:
Η Goldair Handling αποτελεί μία από τις εταιρείες του ομίλου Goldair Group με έντονη παρουσία στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών, επιβατών και εμπορευμάτων.
Σήμερα η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 26 αεροδρόμια στην Ελλάδα ενώ παράλληλα διατηρεί την παρουσία της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε 2 αεροδρόμια στην Κύπρο (Λάρνακα, Πάφος) μέσω της εταιρείας Louis-Goldair Services (LGS) και 3 στη Βουλγαρία
(Σόφια, Μπουργκάς & Βάρνα) μέσω της θυγατρικής Goldair Handling Bulgaria.
Ο όμιλος με έτος ίδρυσης το 1925 είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους ομίλους στον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Δείτε περισσότερα: h5p://www.goldair.gr/

Σχολιάστε