Uncategorized

Αυτές είναι οι ανταγωνίστριες της Airbnb

Με όλες τις καινοτομίες και τις συνεχώς αυξανόμενες επιλογές που προστίθενται στη βιομηχανία του ταξιδιού, η έννοια σχεδιάζω ένα ταξίδι δεν είναι πλέον η ίδια. Ιστοσελίδες όπως η Airbnb και νέες τάσεις που επικεντρώνονται στην εναλλακτική εμπειρία έχουν δημιουργήσει νέες ανάγκες τις οποίες έρχονται να καλύψουν καινοτόμες ταξιδιωτικές υπηρεσίες και πλατφόρμες.

Οι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που αποτέλεσαν το όνειρο των ταξιδιωτών προηγούμενων δεκαετιών έχουν πλέον δώσει τη θέση τους σε εξοπλισμένα σπίτι που χαρίζουν στον επισκέπτη την εμπειρία του ντόπιου. Κι αν όλο αυτό σας φέρνει στο νου την λύση της airbnb να ξέρετε ότι δεν πρόκειται για την μοναδική σας επιλογή. Η περίφημη πλατφόρμα διαμοιρασμού κατοικιών που έχει γίνει διάσημη τα τελευταία χρόνια αλλά και μήλος της έριδος στα χέρια ξενοδοχειακών και κυβερνητικών φορέων είναι μόνο μια επιλογή ανάμεσα στις πολλές, και πολλές φορές έχει και περιορισμένη διαθεσιμότητα λόγω της δημοφιλίας και των πολυάριθμων χρηστών της.

Για όσους θέλουν λοιπόν να γνωρίζουν τις εναλλακτικές πέρα από την περίφημη startup της Silicon Valley αξίζει να διαβάσουν την παρακάτω λίστα με τους βασικούς ανταγωνιστές της για ακόμα περισσότερες επιλογές στο επόμενο ταξίδι τους.

FlipKey

Το FlipKey, που το 2008 εξαγοράστηκε από το TripAdvisor, αποτελεί έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές της Airbnb αφού περιλαμβάνει τις ίδιες υπηρεσίες σε εγχώριες και διεθνείς προσφορές. Στο προφίλ κάθε σπιτιού αναφέρονται αναλυτικά οι παροχές του και ο χώρος ενώ υπάρχουν και διαθέσιμες φωτογραφίες και φυσικά ημερολόγιο για να τσεκάρει ο κάθε ενδιαφερόμενος την διαθεσιμότητα.

Οι πολιτική ακύρωσης και οι τρόποι πληρωμής διαφέρουν ανάλογα με τον ιδιοκτήτη του κάθε σπιτιού η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει σίγουρα δυνατότητα εύκολης περιήγησης, αναζήτησης και φυσικά καταχώρισης.

Η εφαρμογή διαθέτει καταχωρημένα πάνω από 300.000 ακίνητα σε περισσότερες από 160 χώρες. Το θετικό είναι ότι αν κάποιος αποφασίσει να καταχωρίσει το ακίνητό του στην πλατφόρμα τότε αυτόματα η καταχώρησή του περνά και στα λοιπές συνεργαζόμενες ιστοσελίδες όπως για παράδειγμα αυτή του trip advisor, όπερ σημαίνει ότι συνολικά θα διαφημίζεται την σε μόλις 340 εκατομμύρια ταξιδιώτες μηνιαίως χωρίς επιπλέον χρέωση.

HomeAway

Πρόκειται για την μητρική εταιρεία πολλών ανταγωνιστών της Airbnb. Σε αυτή μπορεί να βρει κανείς καταλύματα να συγκρίνει τιμές και παροχές στο καθένα καθώς και κριτικές από όσους έχουν ήδη επιλέξει να μείνουν στα σπίτια. Κάτι αρκετά παρόμοιο δηλαδή με την Airbnb. Για να κάνετε κράτηση θα πρέπει να πληρώσετε μια προκαταβολή από 105 έως 505 Όπως και σε άλλους αντίστοιχους ιστότοπους ακυρώσεις και πολιτικές πληρωμής εξαρτώνται αποκλειστικά από τους ενοικιαστές οπότε δεν υπάρχει κοινή γραμμή.

Παρόλα αυτά η HomeAway αποτελεί μάλλον τον πιο σοβαρό ανταγωνιστή της περίφημης πλατφόρμας και μάλιστα δραστηριοποιείται εδώ κι αρκετά χρόνια στην τουριστική βιομηχανία. Επιπλέον αποτελεί τη μητρική εταιρεία πολλών μικρότερων ανταγωνιστών όπως το VRBO και VacationRentals.com. Όπως αναφέρει η εταιρεία οι ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μπορούν να κερδίσουν έως και 12.000 δολάρια ετησίως

VRBO

Το Vacation Rental By Owner και δρατηριότητα όπως είναι η πλήρης ονομασία του VRBO υπόσχεται να σας βρει κατάλυμα μέσω ατόμων που επιλέγουν να νοικιάσουν το σπίτι που μένουν όπως περίπου η aibnb όταν τουλάχιστον ξεκίνησε.

Και σε αυτή την πλατφόρμα βρίσκει κανείς αναλυτική περιγραφή των ακινήτων, φωτογραφίες, διαθεσιμότητα κριτικές κλπ ενώ η πολιτική ακυρώσεων και οι τρόποι πληρωμής διαφέρουν ανά κατάλυμα. Η πλατφόρμα αποκτήθηκε από την HomeAway Corporation το 2006 και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ιστότοπους εξεύρευσης κατοικιών προς ενοικίαση από το 1995 όπυ και δημιουργήθηκε. Με χρόνια διαδρομή η VRBO υποστηρίζει ότι είναι πρωτοπόρος στην τουριστική βιομηχανία και σημειώνει ότι τα μέλη της δέχονται περί τις 127 κρατήσεις ετησίως.

HouseTrip

Παρότι είναι σχετικά νέα πλατφόρμα εν συγκρίσει τουλάχιστον με τις προηγούμενες η HouseTrip αποτελεί έναν ανερχόμενο ιστότοπο τον οποίο θα πρέπει να παρακολουθείτε Με έδρα στη Λωζάνη είναι γνωστή ως η AirBnb της Ευρώπης αλλά χωρίς την προμήθεια του 3%. Έτσι, ενώ οι κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής συνηθίζουν να χρησιμοποιούν την AirBnb οι Ευρωπαίοι αναζητούν τις αποδράσεις τους μέσω της HouseTrip.

Μάλιστα λόγω της σύντομης διάρκειας ζωής ο ανταγωνισμός εντός της πλατφόρμας είναι μικρός με αποτέλεσμα τα ακίνητά σας να μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν. Επίσης η καταχώρηση του ακινήτου είναι δωρεάν οπότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε.

VacayHero

Με πρώην ονομασία Zaranga, η VacayHero περιλαμβάνει σήμερα περισσότερα από 13.000 ενοικιαζόμενα στις ΗΠΑ. Η ιδρυθείσα το 2011 στο Σαν Φρανσίσκο εταιρεία αναφέρει ότι διασφαλίζει η εξυπηρέτηση των πελατών πληροί τα στάνταρ ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Ο λόγος είναι πως διαθέτει στους καταναλωτές μόνο επαγγελματικά διαχειριζόμενα ακίνητα τα οποία έχουν εξεταστεί εκ των προτέρων από ειδικούς γεγονός που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της για ποιότητα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Tripping.com

To Tripping.com δεν αποτελεί μια πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών αλλά μια μηχανή αναζήτησης η οποία διαθέτει περισσότερες από οκτώ εκατομμύρια ιδιοκτησίες σε 150.000 προορισμούς, προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια ποικιλία από μοναδικά καταλύματα, αλλά και ξενοδοχεία. Η Nate Weisiger και η Jen O’Neal, η εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, ιδρύθηκε το 2009 από τους πρώην υπαλλήλους της StubHub, συνεργάζεται με την Booking.comαπό το 2015, καθώς και με τις HomeAway, VRBO, FlipKey, Housetrip, Homestay και Roomorama, στα Wimdu, ZenRentals, Bedycasa και WayToStay.

Σχολιάστε