Uncategorized

Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίσκεψη του Τζορτζ Μπους στα Χανιά

Ήταν Ιούλιος του 1991 όταν ο εκλιπών 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε και τα Χανιά προσκαλεσμένος από τον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Με μία φωτογραφία από το παρελθόν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο.

Ο κ.Μητσοτάκης ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter μία φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται ο ίδιος, ο εκλιπών πρώην πρόεδρος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

«Ο George H.W. Ο Μπους ήταν ένας εμπνευσμένος ηγέτης και ένα πολύ ταπεινό άτομο. Ήταν τιμή μου τον συνάντησα αυτοπροσώπως. Τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Την ίδια φωτογραφία ανήρτησε στο δικό της λογαριασμό και η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα, η οποία ανέφερε με τη σειρά της: «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Τζορτζ Μπους συνδέονταν από την αντίληψη που θέλει η πολιτική δράση να έχει αξία μόνον όταν καταλήγει να υπηρετεί το κοινό καλό. Γνώρισαν και οι δύο πόλεμο γι’ αυτό εργάστηκαν σκληρά για την ευημερία των λαών τους με αποτέλεσμα να κατακτήσουν τον σεβασμό των πολιτικών τους αντιπάλων #RiP»

«Έφυγε ένας ηγέτης με βαθιά γνώση του κόσμου και των ισορροπιών του. Ο Τζώρτζ Μπους ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός άνδρας, όμως ταυτόχρονα ήταν ταπεινός και αγαπητός. Είχα την τιμή να τον γνωρίζω καλά. Αγαπούσε την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη», έγραψε σε μήνυμά της η Ντόρα Μπακογιάννη συνοδεύοντάς το με μία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται η ίδια με τον εκλιπόντα.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μας, στα Χανιά, μαζί με την αγαπημένη του Μπάρμπαρα. Τα θερμότερά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τον αμερικανικό λαό», συνέχισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Η φιλία του 41ου Προέδρου των ΗΠΑ με τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «σφραγίστηκε» κατά την επίσκεψη του Τζορτζ Μπους στην Αθήνα και ειδικά στα Χανιά, το τριήμερο 18 – 20 Ιουλίου 1991.

Τότε το Air Force One είχε προσγειωθεί στην βάση των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο Χανίων και στην συνέχεια ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετέβησαν στην βάση στο Μαράθι και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στους Τάφους των Βενιζέλων και φιλοξενία στην οικία της οικογένειας Μητσοτάκη.

Δείτε αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1 από την επίσκεψη του Τζορτζ Μπους στην Ακρόπολη και στα Χανιά

Σχολιάστε