ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Βαρόμετρο Criteo: Το 75% των Γερμανών επιθυμούν να ταξιδέψουν το ερχόμενο 6μηνο – Η Ελλάδα στους top προορισμούς

Τα τρίτα τέταρτα των Γερμανών προγραμματίζουν να ταξιδέψουν το ερχόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ταξιδιωτικού βαρόμετρου τάσεων της εταιρίας τεχνολογίας στο χώρο της διαφήμισης Criteo, για το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Η εταιρία ανέλυσε τις επισκέψεις στις ιστοσελίδες 815 παρόχων τουριστικών και ταξιδιωτών υπηρεσιών σε περισσότερες από 20 χώρες και με 1,6 δισ. ετήσιες κρατήσεις. Η Criteo διενήργησε έρευνα σε 11.161 ανθρώπους από τη Γερμανία (1.222), την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα, την Ισπανία, τη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Οι μισοί μόνο ανησυχούν ότι θα μολυνθούν στις διακοπές

Από την έρευνα προκύπτει ότι μόνο οι μισοί Γερμανοί ανησυχούν πλέον ότι θα κολλήσουν κορωνοϊό στο επόμενο ταξίδι τους. Μάλιστα, το 26% προγραμματίζει ταξίδι για να επισκεφθεί μέλη της οικογένειας και φίλους μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο. Το 60% επιθυμεί να κάνει έως 4 διανυκτερεύσεις, ενδεικτικό μιας τάσης για συντομότερες ταξιδιωτικές αποδράσεις.

Το 46% επιθυμεί να ταξιδέψει στον επόμενο προορισμό διακοπών με πτήση, το 39% με το ιδιόκτητο αυτοκίνητο, το 29% με το τρένο και το 21% με ενοικιασμένο αυτοκίνητο (απαντήσεις με δυνατότητα πολλαπλών επιλογών).

Η ζήτηση για εξοχικές κατοικίες πέφτει και πάλι

Ενώ πολλοί πέρυσι προτιμούσαν διαμονή σε εξοχικές κατοικίες, το 61% ανέφερε ότι θα επιθυμούσε να μείνει σε ξενοδοχείο στις επόμενες διακοπές και μόλις το 25% σε εξοχική κατοικία. Το 36% δήλωσε ότι επιθυμεί να μείνει σε ιδιόκτητη κατοικία, όπως για παράδειγμα το σπίτι των συγγενών στους οποίους γίνεται η επίσκεψη.

Έξι στους 10 ταξιδεύουν για να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους

Έπειτα από πολλούς μήνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, το 58% των Γερμανών θα επιδιώξει να επισκεφθεί συγγενείς και φίλους. Το 55% θα επιδιώξει την ξεκούραση και το 40% τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Το 27% δήλωσε ότι θα συνδυάσει τη φυσική δραστηριότητα με τις διακοπές και μόλις το 6% θα επιδιώξει να εργαστεί σε προορισμό όπου άλλοι ταξιδιώτες θα κάνουν διακοπές.

Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς

Η τάση για διακοπές εσωτερικού θα συνεχιστεί μέσα στο ερχόμενο 12μηνο με το 58% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι επιθυμεί να ταξιδέψει στη Γερμανία. Το 67% εξετάζει το ενδεχόμενο για ταξίδι στο εξωτερικό, ιδιαίτερα σε ηλιόλουστο προορισμό. Κορυφαίοι προορισμοί για το 2021 είναι η Κροατία (76%), η Ελλάδα (59%), η Ιταλία (38%), η Ισπανία (32%) και η Γαλλία (26%).

Σχολιάστε