ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Βασίλης Κικίλιας: Στις 11 Μαρτίου η πρώτη απευθείας πτήση της σεζόν από ΗΠΑ

Στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ στο “Ελ. Βενιζέλος” ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη. 

Την ίδια ημέρα, και νωρίτερα από ποτέ, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας πτήση και στο Ν. Αιγαίο- και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου- όπως προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος που ήταν επίσης καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή και ο οποίος τόνισε ότι τα μηνύματα για το 2023 είναι τόσο αισιόδοξα σε σημείο που “που φαίνονται υπερβολικά καλά για να είναι αληθινά”.

Ο Υπουργός Τουρισμού ανάφερε ότι έχουν ήδη δηλωθεί 56 πτήσεις/εβδομάδα από τις ΗΠΑ και τον Καναδά με προορισμό την Αθήνα και συνεχίζουν να αυξάνονται, επισημαίνοντας ότι η πρώτη απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ αφορά την αεροπορική εταιρεία Delta (αεροδρόμιο JFK Ν. Υόρκη). “Η εταιρεία αυτή σταμάτησε τις πτήσεις της μόλις πριν 4 ημέρες, που σημαίνει ότι σύντομα, εκτός από την Emirates, και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες θα πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις και τους 12 μήνες του έτους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό η επέκταση της τουριστικής σεζόν να μη μένει στα λόγια, αλλά να γίνεται πράξη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τους φορείς και τους επαγγελματίες του κλάδου να είναι έτοιμοι από την 1η Μαρτίου προκειμένου να υποδεχτούν τους ταξιδιώτες που, και φέτος, θα αρχίσουν να έρχονται από νωρίς στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι ξενοδοχεία και καταλύματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, ο εμπορικός κόσμος και η πρωτογενής παραγωγή στηρίζουν και στηρίζονται από τον τουρισμό.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι το μεγάλο διακύβευμα για το 2023 θα είναι η διαθεσιμότητα slots (θέσεις στάθμευσης αεροπλάνων) λόγω της αναμενόμενης μεγάλη ζήτησης που θα υπάρχει ακόμα και τις μεταμεσονύχτιες ώρες, έτσι ώστε να μπορούν να έρχονται πτήσεις από τη Μέση Ανατολή- προχωρούν οι συζητήσεις για νέες πτήσεις από τις χώρες αυτές-, την Αυστραλία αλλά και από την Κίνα που το 2022 ήταν κλειστή λόγω των περιοριστικών μέτρων για την COVID-19.

Ο Υπουργός Τουρισμού είπε ότι η στρατηγική για προσέλκυση big spenders ταξιδιωτών συνεχίζεται, υπογραμμίζοντας ότι, όπως το 2022, έτσι και το 2023 ο τουρισμός- κυρίως με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που επιτυγχάνεται- θα στηρίξει τους πολίτες και τη μέση ελληνική οικογένεια σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής δραστηριότητας.

Σχολιάστε