ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Βρήκαμε το μέρος στον κόσμο που έχει υπερ-τουρισμό αυτή την στιγμή – Παρά τον κορονοϊό!

Ο κορονοϊός ανά τον κόσμο με το κλείσιμο των συνόρων και τις αλλαγές στα ταξίδια, αλλά και με τα lockdown παντού, έχει πλήξει τον τουρισμό διεθνώς. Ωστόσο, ένας τόπος έχει την περίοδο αυτή… υπερ-τουρισμό!

Ωστόσο, ένα απομονωμένο μέρος στον κόσμο έχει αυτήν τη στιγμή μεγάλη ζήτηση σε χέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα Νησιά Τσάταμ (Chatham Islands), ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από περίπου 10 νησιά εντός ακτίνας 40 χιλιομέτρων. Η ομάδα των νησιών βρίσκονται περίπου 800 χλμ. ανατολικά του Κράισττσερτς στη Νέα Ζηλανδία, χώρα στην οποία βρίσκεται και το χωριό Χόμπιτ.

Νησιά Τσατάμ Νέα Ζηλανδία το μεγαλύτερο κατοικείται
Τα νησιά ανήκουν επισήμως στη Νέα Ζηλανδία από το 1842, ενώ μόνο τα δύο από τα δέκα είναι κατοικήσιμα, ενώ τα μικρότερα νησιά είναι κατα βάση προστατευμένες περιοχές με περιορισμένη ή απαγορευμένη πρόσβαση.


Μεγάλη τουριστική ζήτηση στα νησιά
Καθώς τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας παραμένουν ως επί το πλείστον κλειστά και συνιστάται στους ντόπιους να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα Νησιά Τσάταμ έχουν γίνει περιζήτητα το 2020 για τους Νεοζηλανδούς.

Νησιά Τσατάμ Νέα Ζηλανδία με γραφικά σπίτια στη φύση

Οι μόνιμοι κάτοικοι στα νησιά Τσατάμ φτάνουν τους 700, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν στο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους. Σε κανονικές τουριστικές συνθήκες τα Νησιά Τσάτα προσελκύουν περίπου 2.000 τουρίστες, αφού λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας δεν προτιμώνται από τους Νεοζηλανδούς. Αλλά το 2020 δεν είναι ένα συνηθισμένο έτος.

Πλεονέκτημα η μακρινή τοποθεσία
Την παρούσα φάση με την πανδημία, αυτή η μακρινή τοποθεσία αποτελεί ένα πλεονέκτημα για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μακριά από την πολυκοσμία και τον συνωστισμό, χωρίς, μάλιστα, να πρέπει να μπουν σε καραντίνα ή να κάνουν τεστ Covid, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, που θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα από το εξωτερικό αλλά μόνο με αρνητικό τεστ!

Νησιά Τσατάμ Νέα Ζηλανδία με ωραίες ακτές
Σε κανονικές συνθήκες ο τουρισμός εκεί ξεκινά από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, που είναι καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο. Αλλά τώρα, όλα τα καταλύματα στο νησί έχουν κλείσει ως τον Ιούνιο του 2021.

Πώς θα φτάσετε στα νησιά Τσατάμ
Η μόνη αεροπορική εταιρεία που εξυπηρετεί το αρχιπέλαγος είναι η Air Chathams, η οποία εκτελεί λίγες πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ του νησιού Τσάταμ και αυτό που οι ντόπιοι αναφέρουν ως «ηπειρωτική χώρα».

Νησιά Τσατάμ Νέα Ζηλανδία ο χάρτης του αρχιπελάγους
Και μέχρι να δούμε πώς διαμορφώνεται το ταξίδι το 2021, στη μετά-κορονοϊού εποχή, τα Νησιά Τσατάμ φαντάζουν ιδανική επιλογή, τουλάχιστον για τους ντόπιους και τους Νεοζηλανδούς.

Σχολιάστε