ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Βρετανία: Απαγόρευση ταξιδιών μέχρι 30 Ιουνίου;

Απροσδιόριστη είναι η κατάσταση στη Βρετανία σχετικά με τα (πολυαναμενόμενα ομολογουμένως) ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό καθώς τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αντικρουόμενες δηλώσεις και δημοσιεύματα.

Στις 22 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε ανακοινώσει τον οδικό χάρτη εξόδου από το lockdown σύμφωνα με το οποίο, 12 Απριλίου το ειδικό task force θα ανακοινώσει τι μέλλει γενέσθαι και τα ταξίδια δεν μπορούν να ξαναρχίσουν μέχρι τις 16 Μαϊου.

Ωστόσο, τα δεδομένα μάλλον αλλάζουν καθώς με νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη βρετανική Βουλή, προβλέπεται απαγόρευση ταξιδιών για μη ουσιώδεις λόγους και πρόστιμο 5.000 λιρών, μέχρι τις 30 Ιουνίου, προκαλώντας, όπως ήταν αναμενόμενο έντονες αντιδράσεις από την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Σε αυτό ήρθαν να προτεθούν δηλώσεις, όπως αυτή του Υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο οποίος είπε ότι πριν από αυτή την ημερομηνία θα επιτραπούν τα διεθνή ταξίδια, την ίδια στιγμή που ο συνάδελφός του Υπουργός ‘Αμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για διεθνή ταξίδια και η κράτηση διακοπών τώρα θα ήταν «πρόωρη και δυνητικά επικίνδυνη», ενώ αρνήθηκε να αποκλείσει πιθανή παράταση της απαγόρευσης ταξιδιών.

Οι ρυθμίσεις αυτές τέθηκαν χθες προς ψήφιση και αν ψηφιστούν θα τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Σχολιάστε