ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Βρετανία: Θα μπορούν να έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι; Αερογέφυρες με ξένες χώρες

Στις 29 Ιουνίου, η Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει ένα μικρό αριθμό χωρών με χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού, προς τις οποίες θα διανοιχθούν αερογέφυρες βάσει διακρατικών συμφωνιών. Ωστόσο, η έναρξη λειτουργίας τους δεν αναμένεται πριν τις 4 Ιουλίου.

Οι πρώτες αερογέφυρες εκτιμάται ότι θα είναι με χώρες που θεωρούνται πιο επωφελείς για τη βρετανική οικονομία, ανάμεσα στις οποίες είναι η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Όπως μεταδίδει το TravelWeekly επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, το άνοιγμα των αερογεφυρών θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως οι συμβουλές της επιστημονικής κοινότητας και τα επίπεδα κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το βρετανικό ΥΠΕΞ θα αλλάξει τις ταξιδιωτικές του συστάσεις πριν τη συμφωνία επειδή παραμένει ένα εμπόδιο για όσους επιθυμούν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό. Προς το παρόν το βρετανικό ΥΠΕΞ συμβουλεύει κατά των ταξιδίων στο εξωτερικό εκτός εάν υπάρχει ανάγκη, κάνοντας αδύνατη την ταξιδιωτική ασφάλιση από τους ταξιδιώτες.

Οι συμφωνίες αερογέφυρας θα διασφαλίζουν ότι οι τουρίστες θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διακοπές από την 4η Ιουλίου χωρίς να υποβάλλονται σε καραντίνα 14 ημερών στην επιστροφή τους.

Οι διεθνείς ταξιδιώτες θα μπορούν επίσης να ταξιδεύουν στο Ην. Βασίλειο χωρίς να χρειάζεται να απομονώνονται για 2 εβδομάδες μετά την άφιξή τους.

Οι Βρετανοί θα χρειάζεται να ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στη χώρα στην οποία θα ταξιδεύουν, που σημαίνει ότι οι προορισμοί με αντίστοιχους περιορισμούς στο Ην. Βασίλειο θα ευνοηθούν.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δέχεται πιέσεις να καταργήσει την καραντίνα η οποία ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ην. Βασίλειο εκτός από μερικές εξαιρέσεις.

Στο 1/3 οι προγραμματισμένες πτήσεις τον Ιούλιο

Πάντως, ο αριθμός των πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούλιο είναι μειωμένος σχεδόν κατά το ένα τρίτο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν συνολικά 26.111 πτήσεις (-31% έναντι του Ιουλίου του 2019 όταν είχαν προγραμματιστεί 37.653).

Η EasyJet έχει προγραμματίσει τις περισσότερες πτήσεις αυτό το μήνα (13.453 πτήσεις), ενώ η British Airways έχει μόλις 3.367 πτήσεις (74% λιγότερες από τον περυσινό Ιούλιο).

Σχολιάστε