ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Γίναμε πιλότοι, γιατί στο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ… “Μαζί πετάμε ψηλά”

Οι μαθητές του φροντιστηρίου «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ Ηρακλείου Κρήτης» συνεχίζοντας τις επισκέψεις που φέτος ξεκίνησαν σε επαγγελματικούς χώρους στο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού βρέθηκαν για δεύτερη φορά στο Aεροδρόμιο Ηρακλείου.

Αυτή την φορά,και αφού την πρώτη είχαν γνωρίσει τα επαγγέλματα εδάφους στις αερομεταφορές, φιλοξενήθηκαν σε αεροσκάφος ένα επιβατικό αεροσκάφος τύπου  B737-800 της αεροπορικής εταιρίας «Bluebird Airways AE» άρτι αφιχθέν από ΤΕΛ Αβίβ.

Ο κυβερνήτης και το πλήρωμα του αεροσκάφους περίμεναν, για να ξεναγήσουν τους μαθητές και να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για το επάγγελμά τους.

Εκτός όμως από το πλήρωμα (ιπτάμενοι)  είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να γνωρίσουν και το επάγγελμα του μηχανικού α/φων μιας και υπήρξε αντίστοιχη ενημέρωση κατά την παραμονή τους από το τεχνικό τμήμα υποστήριξης της εταιρίας.

Οι μαθητές έζησαν την πρωτόγνωρη εμπειρία όχι μόνο να μπουν και να καθίσουν στον θάλαμο διακυβέρνησης  (πιλοτήριο)αλλά να συνομιλήσουν με τον έμπειρο κυβερνήτη της εταιρίας που με ξεχωριστή υπομονή εξήγησε κάθε τι τεχνικό στα παιδιά αλλά παράλληλα τους μίλησε για τις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση στον χώρο της πολιτικής αεροπορίας.

Αντίστοιχη ενημέρωση έγινε και από μέλη του πληρώματος καμπίνας για τον θάλαμο επιβατών.

Η κα Θάνια Λιναρδάκη δντρια σπουδών του Διακροτήματος μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης δήλωσε :

« Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τους ανθρώπους του πληρώματος και το τεχνικό τμήμα,γιατί παρά την κούρασή τους μας υποδέχτηκαν εγκαρδίως και με πολλή χαρά μοιράστηκαν τα επαγγελματικά τους μυστικά με τους μαθητές μας και ίσως μελλοντικούς τους συναδέλφους.

Ευχαριστούμε παράλληλα την διοίκηση της εταιρίας για την αποδοχή του αιτήματος μας και κυρίως τον Υπόλογο Διευθυντή και Καπετάνιο Κων/νο Δάλλη για την προθυμία να μας δεχτεί σε ένα από τα αεροπλάνα του στόλου τους,καθώς και τον κύριο Μάνο Ζερβάκη που διεκπαιρέωσε όλα τα διαδικαστικά της επισκέψεως σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχής του Αερολιμένα Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης»

Και κατέληξε,

«Όλοι εμείς, τους ευχόμαστε καλές πτήσεις».

Σχολιάστε